Επιστολή διαμαρτυρίας, καταγγελίας αλλά και απόγνωσης από τον συμπολίτη μας Ευάγγελο Ψαλτόπουλο, μηχανολόγο μηχανικό, δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ στην οποία περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα όχι μόνο το προσωπικό δράμα που βιώνει αλλά και την ανάλγητη συμπεριφορά του κράτους απέναντι σε έναν πολίτη που βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας και ανάγκης.
Ένα μέρος της επιστολής αναφέρει:

«Βοήθεια ΤΕΛΟΣ και όλοι «ΜΟΥΓΚΑ», χωρίς τα αναγκαία πανάκριβα φάρμακα (δυνατές αντιβιώσεις, ενέσεις κ.λ.π. που χρειαζόμουν εξαιτίας της υποτροπής της χρόνιας οστεομυελίτιδας με ανοιχτό συρίγγιο που πλην των άλλων πάσχω) που ούτε από το κοινωνικό φαρμακείο μπορούσα να προμηθευτώ γιατί είμαι ασφαλισμένος και για μεγάλο χρονικό διάστημα, με ελάχιστο φαγητό και κυρίως μόνος, γίνονται όλα αναπάντεχα και αφάνταστα δυσκολότερα και δυσβάσταχτα και κυριαρχούμαι μόνο από απόγνωση, απελπισία και πανικό, μη κατανοώντας (με το μυαλό μου) τους ανθρώπους που δεν βοηθούν.

Πρώτα συμπτώματα με αιματουρία, δύσπνοια, πυρετό, κρυάδες, απώλεια βάρους, νυχτερινές εφιδρώσεις, κόπωση και έλλειψη ενέργειας, φαγούρα και άλλα. 18/04/2016 εισαγωγή από τα επείγοντα στο Νοσοκομείο Καβάλας και άμεση μεταφορά μου στο αιματολογικό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Διάγνωση: Καρκίνος στο λεμφικό σύστημα – λέμφωμα, δηλ. το ανοσοποιητικό σύστημα άμυνας του σώματος καπουτ λόγω..? (εγώ πάντως ξέρω). Θεραπεία: Πανάκριβες χημειοθεραπείες που θα επιβαρύνουν το ελληνικό κράτος και ενδεχομένως ακρωτηριασμός ποδιού».

Μήπως μπορεί κανένας ευαίσθητος αρμόδιος παράγοντας να ενδιαφερθεί;

Ο άνθρωπος αυτός νοσηλεύεται στο ΠΝΑ και υποβάλλεται μάλιστα σε πανάκριβες χημειοθεραπείες. Παράλληλα από το 2010 μετά από τροχαίο έχει χαρακτηριστεί ως ΑΜΕΑ και ενώ λάμβανε το σχετικό επίδομα αυτό διεκόπη καθώς έπρεπε να περάσει την επιτροπή αξιολόγησης αναπηρίας.
Ταυτόχρονα ο κ. Ψαλτόπουλος είχε ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας για να λάβει επίδομα και παρότι αυτό είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν το έλαβε ποτέ καθώς ο επίτροπος δεν επέτρεπε στον ταμεία να εγκρίνει το κονδύλι καθώς δεν ήταν Δημότης Καβάλας. 

Ωστόσο η δήμαρχος έτρεξε το θέμα και βρήκε Καβαλιώτη επιχειρηματία που θα διαθέσει τα χρήματα που χρειάζονται για την θεραπεία του.

Προηγούμενο άρθροΑγρότες ΑΜΘ: Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της ασυνέπειας και του εμπαιγμού κυρίως των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών
Επόμενο άρθρο2ήμερη γιορτή μυδιού και σαρδέλας στη Κεραμωτή