sxoleio_palio_kavala_citype-604x317

Με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες που μέσα από τη δράση τους ξεχώρισαν για το θετικό αντίκτυπο που είχαν στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες πραγματοποιήθηκαν τα 2nd YouSmile Awards την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Μάλιστα το Νηπιαγωγείο του ΠΑΛΗΟΥ επιλέχθηκε ανάμεσα στα ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ 2nd YOUSMILE AWARDS

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους συμμαθητές τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, απονεμήθηκαν τα δεύτερα βραβεία YouSmile με κεντρικό μήνυμα: «Εμπιστευτείτε τα παιδιά, πιστέψτε σε αυτά, και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος»!

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθούν τα θετικά μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 5.800 μαθητές από 107 σχολεία πανελλαδικά!

Τα YouSmile awards έχουν από φέτος και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με σκοπό να γίνουν θεσμός.

Προηγούμενο άρθρο“Μαύρη” επέτειος: Τρία χρόνια capital controls
Επόμενο άρθροΕπιστολή της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ για τις δηλώσεις Πριονίδη