Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και η επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπορική κίνησή τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη έχει σημειωθεί μία βελτίωση καθώς άλλαξε και η ψυχολογία τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από τη Δευτέρα είχαμε διαφοροποιήσεις στον κλάδο μας, όπως η επιστροφή της μουσικής και η απελευθέρωση του ωραρίου και δεν έχουμε τον περιορισμό που είχαμε ως τις 12 το βράδυ. Σίγουρα είναι δύο στοιχεία που πιστεύουμε ότι θα συντελέσουν σε μία καλύτερη κατάσταση όσον αφορά την κίνηση. Είναι λίγο νωρίς και πιστεύω ότι αν αλλάξει κάτι θα γίνει αισθητό την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Οι καθημερινές είναι ούτως ή άλλως δύσκολες, πλέον, για τον κλάδο, όπως ήταν και πριν την πανδημία. Αν κάτι αλλάξει προς το καλύτερο θα φανεί από Παρασκευή προς Κυριακή. Πλέον αυτές είναι οι καλές μέρες που διακρίνονται από κάποια κίνηση. Θεωρούμε, πάντως, ότι θα υπάρξει βελτίωση προς το καλύτερο. Ειδικά η μουσική έλλειπε πάρα πολύ από τον κλάδο και ήδη αυτές τις πρώτες μέρες έχει αλλάξει λίγο η ψυχολογία και μόνο που υπάρχει αυτή η χαλαρή μουσική μέσα στους χώρους. Βελτιώνει κυρίως την ψυχολογική κατάσταση των πελατών και των εργαζομένων».

ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Για την αύξηση του κόστους ενέργειας είπε ότι «το πρόβλημα με το ρεύμα καλά κρατεί. Αποτελεί πολύ σκληρό οικονομικό παράγοντα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι ενεργοβόρες, ο εξοπλισμός, η θέρμανση, τα μηχανήματά μας, καταναλώνουν. Είναι τεράστιο το πρόβλημα, έχουν πανικοβληθεί όλοι οι συνάδελφοι. Υπάρχουν καταστήματα που το κόστος της ενέργειας υπερβαίνει το μίσθωμα, οπότε γίνεται κατανοητό για πόσο δύσκολη κατάσταση μιλάμε. Ευελπιστούμε ότι αυτά που μας είχαν πει για εξισορρόπηση της κατάστασης προς το Μάρτιο- Απρίλιο, να βελτιωθεί η κατάσταση και στο ενεργειακό κομμάτι».

Προηγούμενο άρθρο«Κλατάρουν» στην Καβάλα αγορά, επιχειρήσεις και νοικοκυριά με την αύξηση της ενέργειας, δηλώσεις Γ. Κελγιώργη
Επόμενο άρθροΜεγάλη δωρεά Ιδρύματος Λάτση και Ένωσης Εφοπλιστών για το ΠΓΝΑ