Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι επιστήμονες προβληματίζονται για περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πιερία, η Φωκίδα, η Αρκαδία, η Καβάλα και η Πρέβεζα.

Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται μία σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονη αυξητική τάση και όπως καταλαβαίνετε σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του τελευταίου μήνα στη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, αυτό πιέζει τα νοσοκομεία μας στη Βόρεια Ελλάδα” υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολούθως επεσήμανε: “Να επισημάνω ότι υπάρχουν περιφερειακές ενότητες που μας προβληματίζουν, όπως αυτές της Καλύμνου, της Θάσου, της Λευκάδας, του Έβρου, της Ροδόπης, της Πιερίας, της Φωκίδας, της Καβάλας, της Αρκαδίας και της Πρέβεζας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας ώστε να μπορέσουμε να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα” τόνισε και αναφέρθηκε στην Αττική όπου σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποιητική τάση. “Είναι σημαντικό αυτό έπειτα από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων και της ιδιαίτερης πίεσης στο ΕΣΥ στην Αττική. Είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο” είπε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για μια εύθραυστη ισορροπία: “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μετατρέψει τη συγκρατημένη αυτή αισιοδοξία σε απειλή. Είναι ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έτσι ώστε μόνιμα και συνεχώς να βελτιώνονται τα πράγματα. Άρα η πιστή τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε επιθυμητά αποτελέσματα και στον στόχο μας, να επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια μερική κανονικότητα και μετά σε ολική κανονικότητα. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρεί ομαλά. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και αποτελεί σημείο αναφοράς για εμβολιαστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο

Προηγούμενο άρθροΚαθημερινά διενεργούνται rapid test απο την Δευτέρα 19/4 στο προαύλιο του Κ.Υ Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 3.089 νέα κρούσματα, υψηλά νούμερα στην Αττική- 809 οι διασωληνωμένοι, 81 νεκροί σε 24 ώρες