Θερινό ωράριο ισχύει για την αγορά της Καβάλας καθώς τα απογεύματα τα καταστήματα κλείνουν στις 9.30. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη το ωράριο αυτό εξυπηρετεί τους πάντες. Ένα ωράριο που αρχικά οι έμποροι το αντιμετώπισαν επιφυλακτικά και στην συνέχεια το αγκάλιασαν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι η 9η χρονιά που διαφοροποιείται έτσι το ωράριο, όσον αφορά το απογευματινό άνοιγμα και κλείσιμο. Αντί για 6μμ με 9μμ, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 6.30μμ μέχρι τις 9.30μμ, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Είναι κάτι που στην αρχή ο κόσμος και οι συνάδελφοι το είχαν δει λίγο περίεργα, διότι κάθε αλλαγή που συμβαίνει ειδικά σε ωράριο, στην οι συνάδελφοι δεν είναι δεκτικοί. Αλλά στην πορεία είδαν ότι το ωράριο αυτό ήταν προς όφελός τους. Ουσιαστικά βάλαμε 30’ σε μία πιο εμπορική καταναλωτικά ώρα πάρα στο διάστημα 6-6.30 που ήταν ένα μισάωρο χωρίς κίνηση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Το μισάωρο 9-9.30 είναι σε πολλαπλάσια μορφή πιο παραγωγικό και πιο καλό σε ό,τι αφορά την κατανάλωση. Αυτό θα ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου και νομίζω ότι θα βοηθήσει έστω και αυτό το λίγο τους συναδέλφους για να αυξήσουν την εισπραξιμότητά τους».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την κίνηση στην αγορά είπε ότι «είναι καλή. Υπάρχει ένα αρκετά ικανοποιητικό τουριστικό ρεύμα που κινείται στην αγορά κυρίως τις απογευματινές ώρες και μάλιστα μετά τις 7.30-8. Σε σχέση με το 2020 είμαστε καλύτερα, σε σχέση με το 2019 ή οποιαδήποτε άλλη χρονιά πιο πριν, δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση.

Το Μάρτιο του 2020 που κλείσαμε για πρώτη φορά τα μαγαζιά μας λόγω πανδημίας ξεκινούσε ουσιαστικά μία καινούργια περίοδος για οποιονδήποτε στο εμπόριο, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό δραστηριοποιείται στο χώρο. Το Μάιο ήταν σαν να ανοίγαμε όλοι για πρώτη μέρα τα καταστήματά μας. Είναι κάτι καινούργιο και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να διαφοροποιήσουμε την κατάσταση προς το καλύτερο».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Τέλος, για το θέμα της διεκδίκησης του Δήμου Καβάλας ως υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές είπε ότι «δεν έχω κανένα λόγο να σταματήσω. Όταν παίρνω μία απόφαση δεν κάνω πίσω. Έχω ζυγίσει τα πράγματα, έχω σταθμίσει όλους τους παράγοντες. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για όλο το ζήτημα».

Προηγούμενο άρθροΑντικατάσταση φραγμένου δικτύου ύδρευσης στην κοινότητα Κορυφών
Επόμενο άρθροΣτα όρια τους οι λογιστές της Καβάλας