Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις για την αγορά της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη σε γενικές γραμμές οι εκπτώσεις κύλησαν ομαλά και ενθαρρυντικά από πλευράς εσόδων. Σε ό,τι αφορά την Λευκή Νύχτα στην παρούσα φάση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι «οι φετινές εκπτώσεις άφησαν θετικό αποτύπωμα σε σχέση με πέρυσι αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί αυτή η χρονιά με καλοκαίρια και χρονιές προ πανδημίας. Με τις τωρινές συνθήκες το φετινό καλοκαίρι μας αφήνει ένα χαμόγελο, όχι πλατύ αλλά ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το μέλλον. Αρκεί να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα από το ξεκίνημα της πανδημίας. Είμαστε η κοινωνική ομάδα με την ελαχιστότατη επικινδυνότητα διασποράς του ιού. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα γι’ αυτό και δεν θα γίνει τώρα η Λευκή Νύχτα. Παράλληλα, διεκδικούμε συνδικαλιστικά ό,τι μας αναλογεί στ οικονομικό επίπεδο».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Για τη Λευκή Νύχτας είπε ότι «στην παρούσα φάση με βάση τα νούμερα των κρουσμάτων στην περιοχή μας, δεν μπορεί να γίνει. Πρόκειται για μία ανοιχτή εκδήλωση χωρίς καθήμενους και περιορισμούς στο ποιοι θα έρθουν και πού θα κάτσουν, το 2019 κατέβηκε 10 χιλιάδες κόσμος στην αγορά, κι αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί και κανείς δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να διεξαχθεί και μετά να γίνει ο υπαίτιος ενδεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων.

Οφείλαμε να κάνουμε τις ενέργειες που έπρεπε για να είμαστε έτοιμοι να την πραγματοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή. Το κάναμε από την αρχή της χρονιάς με συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Το οικονομικό και το οργανωτικό κομμάτι ήταν έτοιμα, από ‘κει και μετά εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, μπορούνε να την πραγματοποιήσουμε λίγες μέρες αφού δοθεί το ΟΚ».

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ

Για τη μετάβαση στο φθινόπωρο είπες ότι «ο Σεπτέμβριος ήταν πάντα μήνας προετοιμασίας για το φθινόπωρο και ρευστοποίησης των εμπορευμάτων που έμειναν από το καλοκαίρι. Αυτό ελπίζουμε να γίνει και φέτος με μία σχετική κανονικότητα. Η απόλυτη κανονικότητα φυσικά δεν έχει επέλθει ακόμη στην αγορά. Ελπίζουμε να γίνει αυτό σύντομα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε επί ίσοις όροις. Έχουμε απολέσει τεράστια εισοδήματα και δεν μπορέσαμε να τα καλύψουμε με τις βοήθειες που δόθηκαν».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση – απάντηση του Δήμου Καβάλας και της Εταιρίας “Ανελκυστήρες Σταματιάδη”, σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου