Η Καβάλα μπήκε στο «κόκκινο» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη δυστυχώς οι πολίτες δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δυστυχώς μπήκαμε στο κόκκινο. Αν ανατρέξουμε τις τελευταίες εβδομάδες θα δούμε ότι ως πόλη ήμασταν σε διπλάσια νούμερα κρουσμάτων σε σχέση και με άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Αυτό ήταν ένα κακό σημάδι κι αυτό είναι το αποτέλεσμα από αυτά που συνέβαιναν τις προηγούμενες βδομάδες.

Ως Εμπορικός Σύλλογος έχουμε πει ότι και η ατομική ευθύνη ενέχει και η κοινωνική ευθύνη και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και γενικότερα να προσέχουμε για να μη δίνουμε τέτοια εικόνα. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν έγινε που σημαίνει ότι κάτι κάναμε λάθος. Κάτι δεν προσέξαμε, κάποιοι δεν ήταν τόσο προσεκτικοί όσο χρειαζόταν. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Από ‘κει και μετά το πρώτο κομμάτι που δέχεται πλήγμα είναι η εστίαση κι όχι το εμπορικό, σε ό,τι έχει να κάνει με τα άμεσα μέτρα τα οποία είναι ότι από τη 1πμ μέχρι τις 6πμ απαγορεύεται η κυκλοφορία πλην ελαχίστων περιπτώσεων και σταματάει η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πλήγμα γι’ αυτά τα καταστήματα, αλλά αναλογιζόμενοι το τι γινόταν τις προηγούμενες εβδομάδες θα πρέπει να είμαστε όλοι λίγο συνετοί και να δούμε για ποιον λόγο φτάσαμε εδώ».

ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΙ

Πρόσθεσε ότι «οι έμποροι ήμασταν συνεπέστατοι από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα και θα είμαστε και στη συνέχεια. Ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, κάνουμε αυτά που πρέπει. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να διοργανώσουμε οποιαδήποτε εκδήλωση με συνάθροιση κόσμου, αλλά εν μέσω πανδημίας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Για την αγορά είπε ότι «έχει μία σχετική κίνηση η οποία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στα σχολικά προϊόντα και του μήνα Σεπτεμβρίου. Το κομμάτι που έχει να κάνει με την ένδυση και την υπόδηση είναι σε φάση προετοιμασίας για την χειμερινή σεζόν».

Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ απο τον Δήμο Παγγαίου