Διαμόρφωση πάρκων στις περιφερειακές περιοχές του Δήμου Καβάλας επιχειρεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη προσπαθούν να διατηρήσουν τον Δήμο Καβάλας καθαρό και να ευπρεπισθεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχε πει ο δήμαρχος ότι μία από τις προτεραιότητες είναι να δώσουμε βαρύτητα στην καλαισθησία της πόλης. Αυτό κάνουν όλες οι υπηρεσίες της ποιότητας ζωής. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τα παρκάκια στις γειτονιές ώστε να είναι ένας χώρος υποδοχής για τους ανθρώπους, όπως παλιά. Είναι μεγάλος ο όγκος της δουλειάς και αυτά που πρέπει να δούμε, αλλά σιγά- σιγά προχωράμε. Έχουμε καθαρίσει, έχουμε δημιουργήσει τα παρκάκια και προσπαθούμε να δώσουμε ένα διαφορετικό χρώμα μέσα στην πόλη. Ένα πνεύμα αισιοδοξίας. Νομίζω θα τα καταφέρουμε και του χρόνου θα είναι όλα έτοιμα.

Η δουλειά προχωράει ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό. Τώρα που ήρθαν άτομα από το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, έχουν κάποιο προσωπικό παραπάνω. Σε ό,τι αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό δεν υπήρχε το ανάλογο υλικό. Το ενισχύσαμε αυτό το κομμάτι. Περιμένουμε έναν ακόμη διαγωνισμό για να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινότητες με ένα μηχάνημα στην κάθε μία, για να έχουν την αυτοδυναμία τους και να κάνουν κάποιες δουλειές. Αυτό που βρήκαμε και ήταν απαραίτητο είναι ο θρυμματιστής που τον πήρε η προηγούμενη διοίκηση και κάνει πολύ καλή δουλειά. Τον χρησιμοποιούμε κάθε μέρα όπου μπορούμε. Αν ήταν πιο ευέλικτος θα τον βάζαμε και σε μικρές γειτονιές. Κάνει, όμως, πάρα πολύ καλή δουλειά».

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Για την κατάσταση στην υπηρεσία είπε ότι «είμαστε ένας οργανισμός 150-200 ατόμων. Είχαμε κρούσματα, 4-5 που όλοι επέστρεψαν στη δουλειά τους και μόνο ένας είναι σε καραντίνα λόγω συγγενικού προσώπου. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κρούσμα αυτήν τη στιγμή στην υπηρεσία. Το συνεργείο λειτουργεί. Αυτό που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε είναι οι ειδικές άδειες. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τηλε-εργασία, π.χ. στα απορριμματοφόρα, κι εκεί έχουμε πρόβλημα. Έχουμε 9 άδειες ειδικού σκοπού και είμαστε υπηρεσία που δουλεύει έξω κι αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Θα δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που εξήγγειλε ο δήμαρχος ότι μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό για τα απορριμματοφόρα μέσω covid, να το λύσουμε. Κι ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Οι υπηρεσίες δεν συναντιούνται μεταξύ τους, κάνουμε θερμομέτρηση των υπαλλήλων κάθε μέρα και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την υγεία του προσωπικού μας».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό
Επόμενο άρθρο«Για 15-20 μέρες θα έχουμε αρκετή πίεση στα νοσοκομεία, τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Καμπουρίδης