Όλοι μιλάμε χρόνια τώρα για την εικόνα της πόλης που τη θέλουμε με τουριστική προοπτική. Ξεχνάμε όμως ότι όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Καβάλας έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα που πέρα από την οικονομική δυστοκία των καιρών έχουν να κάνουν με την εικόνα και τη λειτουργία του καταστήματός τους.

Ο Δήμος με τον κανονισμό λειτουργίας προσπαθεί να θέσει κανόνες ανάπτυξης στον εξωτερικό χώρο επιβάλλοντας μια ενιαία εικόνα. Δύο βήματα πιο κάτω στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού επικρατούν χαλαροί κανόνες από τον ΟΛΚ με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης να είναι πλήρως μπερδεμένη και οι άνθρωποι της αγοράς αγανακτισμένοι.

Μπορεί η σταθερή θέση μας για τη διεκδίκηση και ενσωμάτωση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού να είναι ένα θέμα χιλιοειπωμένο, δεν παύει όμως να είναι πέρα ως πέρα δίκαιο και θα δώσει λύσεις σε οικονομικό και αισθητικό επίπεδο.

Σε αυτή την πόλη όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Αυτός ο κανόνας πρέπει να είναι απαράβατος και να ισχύει για όλους. Πρέπει να προστατεύσουμε όλους που επιχειρούν και ρισκάρουν επιζητώντας να επικρατήσουν σταθερές συνθήκες στη δραστηριότητά τους ώστε να σχεδιάσουν τις επαγγελματικές τους κινήσεις.

Στηρίζοντας την αγορά της Καβάλας και επιλύοντας τα προβλήματα της, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ίδια την πόλη.

Μαζί με τον εμπορικό σύλλογο, την ομοσπονδία επαγγελματιών, το σωματείο του κλάδου εστίασης και κάθε άλλου συλλογικού οργάνου μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας της αγοράς της Καβάλας που θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μία σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Προηγούμενο άρθροΝέες εντάξεις στο «Φιλόδημος» για ΔΕΥΑ Παγγαίου και Καβάλας
Επόμενο άρθροΙ.Μ.Φ.Ν.Θ: Εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες είμαστε εδώ