BIKOS-STREET-RELAYS-KABALA-2016-645x362

Η περιοδεία των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, του μοναδικού στο είδος του αγώνα συνεχίζεται με επόμενη στάση την Καβάλα στις 24 Απριλίου. Θα είναι η πρώτη φορά που η πανέμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας θα πάρει τη σκυτάλη, με το σκηνικό κάτω από τη σκιά του Φρουρίου και της γραφικής παλιάς πόλης να αναμένεται ειδυλλιακό.
Τα Βίκος Street Relays που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδα από τις συμμετοχές να διατίθενται για ενίσχυση ιδρυμάτων, αυτή τη φορά θα στηρίξουν το ίδρυμα μέριμνα για το ειδικό παιδί «Αγία Μαρίνα», το οποίο φέτος γιορτάζει 40 χρόνια από την ίδρυσή του και αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλη την Καβάλα για το εξαιρετικό έργο που προσφέρει.
Στην παρουσίαση των αγώνων που συνδιοργανώνουν ο Ερμής, ο ΟΚΑΚ και ο Δήμος Καβάλας με τη μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας-Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε: “Η περιφέρεια είναι πάντα αρωγός και υποστηρίχτρια σε τέτοιες προσπάθειες. Το γεγονός πως η διοργάνωση γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό ταιριάζει με το συμβολισμό της σκυτάλης. Η Καβάλα έχει όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο αγώνα και καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να έρθουν, να τρέξουν, να συμμετέχουν και να βοηθήσουν”.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου με τη σειρά του ανέφερε πως: “Η σκυταλοδρομία πάντα χρειάζεται παραπάνω από έναν… οπότε είμαστε όλοι εδώ, Περιφέρεια, Δήμος, ΟΚΑ Καβάλας με σκοπό να προσφέρουμε στην Αγία Μαρίνα. Η παραλία είναι σημείο αναφοράς της πόλης στο οποίο όλοι έχουν τουλάχιστον περπατήσει. Απλά αυτή τη μέρα θα το κάνουν για καλό σκοπό”.
Η Μαρίνα Φλιππίδου εκπρόσωπος του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, παίρνοντας την σκυτάλη από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας, δήλωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση: “Πέρυσι διοργανώσαμε ένα αγώνα και φέτος θέλαμε να το επαναλάβουμε. Γι’αυτό το λόγο δεχτήκαμε με χαρά την πρόταση της Κατερίνας Δράκου. Το ίδρυμα υποστηρίζει 25 παιδιά με κινητικά προβλήματα και κάθε βοήθεια είναι σημαντική.”

Κ. Δράκου: «Η καλύτερη γιορτή για τον ΟΚΑΚ»
Τη σημασία των αγώνων για τον τοπικό αθλητισμό τόνισε η Κατερίνα Δράκου, πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αθλητικού συλλόγου της πόλης: “Ο ΟΚΑ Καβάλας κλείνει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Τι καλύτερο από το να τα γιορτάσουμε συνδιοργανώνοντας ένα τέτοιο θεσμό που δεν είναι απλά μία αθλητική δραστηριότητα, αλλά μία γιορτή με κοινωνικές προεκτάσεις. Εμείς δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια για να φέρουμε ανθρώπους στον αθλητισμό και οι αγώνες αυτοί είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.”

Με πρέσβειρα των αγώνων την Ανθή Καραγιάννη
Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση της παρουσίασης των αγώνων αποτέλεσε η Καβαλιώτισσα παραολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ανθή Καραγιάννη, η οποία μάλιστα ανέλαβε να είναι και η πρέσβειρα των Βίκος Street Relays στην Καβάλα.
H διακεκριμένη αθλήτρια έστειλε το μήνυμά της υπογραμμίζοντας: “Είμαι αθλήτρια με αναπηρία. Από τη στιγμή που εμείς μπορούμε να τρέξουμε, μπορούν όλοι. Καλώ όλους Καβαλιώτες, ακόμα και εκείνους που δεν τρέχουν να πάρουν τη σκυτάλη και να κάνουμε την Καβάλα το μεγαλύτερο αγώνα των Street Relays.”

Το πρόγραμμα των αγώνων της 24ης Απριλίου
Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Καβάλας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Απριλίου με ώρα έναρξης 11.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.
Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:
4×50μ. (νήπια 3-5 ετών), 4×100μ. (παιδιά 6-8 & 9-11 ετών), 4×2500μ. (+12 ετών), 2×5000μ. (+12 ετών), 10 χιλιόμετρα (+15 ετών).

Προηγούμενο άρθροΠροσφυγικό: Το απόλυτο χάος! Στον “αέρα” η συμφωνία με την Τουρκία! Οι πρόσφυγες δεν αφήνουν τον Πειραιά – Χαμός και στο λιμάνι της Χίου
Επόμενο άρθροΔιεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής τρίτη χώρα