Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 17χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την Τρίτη το βράδυ τον Μάριο Ίσα. Αύριο θα «αντιμετωπίσει» τον Ανακριτή, στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της αφού από εδώ και πέρα θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται.

Προς το παρόν η τοπική κοινωνία αποδέχεται την εξιχνίαση του εγκλήματος, σχολιάζει θετικά τις ενέργειες (που ήταν άμεσες) της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Αμφιβάλλει ωστόσο για την εξήγηση που ανεπίσημα δίδεται. Οι αστυνομικοί επιμένουν ότι τα δύο παιδιά κινήθηκαν παρέα στο δρόμο όπου έγινε το τραγικό περιστατικό. Λένε (οι αστυνομικοί) ότι τα δύο παιδιά περιεργάζονταν το πιστόλι που από λάθος εκπυρσοκρότησε.

Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς υπάρχουν μάρτυρες ή μάρτυρας που άκουσε (αμέσως μετά τον πυροβολισμό) την φράση «όχι ρε π…η». Αυτή αποδίδεται στον δράστη κι ενισχύει το ενδεχόμενο του ατυχήματος. Τα χρήματα που κρατούσε στα χέρια του το θύμα λέγεται ότι είναι συμπτωματικό γεγονός.

Αυτή η εξήγηση στην τραγική ιστορία φυσικό είναι να μην πείθει τους Καβαλιώτες. Αντίθετα δίδεται μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στο ενδεχόμενο να υπήρχαν οικονομικές διαφορές, ο δράστης ίσως θέλησε να τρομάξει τον Μάριο και κατά λάθος πυροβόλησε προς αυτόν. Οι αστυνομικοί λένε ότι λίγα λεπτά μετά το περιστατικό ο δράστης επανήλθε στο σημείο. Είδε τους αστυνομικούς κι αποχώρησε τρομαγμένος.

Τι έγινε το όπλο του εγκλήματος; Ο δράστης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί έψαξαν τους κάδους στην περιοχή αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Φημολογείται ότι έκαναν έρευνες ακόμη και στον ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας χωρίς φυσικά να βρουν το όπλο.

Ακόμη και οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι το σενάριο του ατυχήματος, ενώ τα δύο παιδιά περιεργάζονταν το όπλο, έχει κενά. Δεν αποκλείουν ο δράστης να κρύβει κάποια πράγματα. Απ’ την άλλη είναι αρκετά σίγουροι ότι ο πυροβολισμός έγινε κατά λάθος. Πως οι δύο νέοι οδηγήθηκαν στο λάθος, τι ακριβώς μεσολάβησε κτλ είναι κάτι που δεν προκύπτει συγκεκριμένα και οριστικά. Τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα.

Proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΝεκρός εντοπίστηκε 50χρονος στη Θάσο
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 49 μη νόμιμους μετανάστες