Άμεση ήταν η εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας και απόρριψης της σορού του άτυχου πατέρα και ηλεκτρολόγου Γιώργου Γρηγοριάδη 42 χρόνων, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα.

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών, προχώρησαν στην προσαγωγή και στην ανάκριση ενός 47χρονου συντοπίτη του θύματος και της μητέρας του, Έλληνες με καταγωγή από την Γεωργία.

Αρχικά, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν τον χώρο που έγινε το έγκλημα και μετά από καταθέσεις κατάφεραν να προσδιορίσουν το σπίτι που πραγματοποιούσε εργασίες την τελευταία φορά που έδωσε στίγμα η κινητή τηλεφωνία, το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, όταν και εξαφανίστηκαν τα ίχνη του.

Όταν εντόπισαν το σπίτι οι αστυνομικοί, μέσα σε αυτό βρήκαν τα εργαλεία του θύματος και το τσαντάκι με τα χρήματά του και το κινητό του τηλέφωνο. Από κατάθεση γείτονα στην περιοχή, έμαθαν πως το θύμα είχε τσακωθεί εκείνο το μεσημέρι στον δρόμο με τον 47χρονο, χωρίς όμως ο αυτόπτης μάρτυρας να δει την κατάληξη που είχε αυτός ο τσακωμός.

Από το κλειστό κύκλωμα γειτονικής επιχείρησης, εντόπισαν οι αστυνομικοί τις ώρες εκείνες που ταίριαζαν με το τελευταίο στίγμα της κινητής τηλεφωνίας, τον δράστη να φεύγει από το σημείο με το αυτοκίνητο του θύματος και άρα είχαν την στιγμή που φόρτωσε το θύμα για να μεταβεί στην Ευκαρπία προς Νιγρίτα Σερρών με σκοπό να απορρίψει την σορό του σε αρδευτικό κανάλι. Επίσης είχαν την μητέρα του δράστη να κινείται πεζή στον ίδιο δρόμο και την ίδια στιγμή.

Ο ίδιος μετά από ολονύχτια ανάκριση εντέλει ομολόγησε τις πράξεις του που τις απέδωσε σε προσωπικές διαφορές που δημιουργήθηκαν με το θύμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από το καλοκαίρι άρχισαν να γίνονται μικροκλοπές στο σπίτι του δράστη και να λείπουν πράγματά του και χωρίς να έχει την παραμικρή απόδειξη απέδιδε τις πράξεις αυτές στον άτυχο μάστορα που πραγματοποιούσε εργασίες εκείνες τις ημέρες στο απέναντι σπίτι.

Έτσι και το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το θύμα επέστρεψε από την συγκεκριμένη οικία στο αυτοκίνητό του για να πάρει κάποια εργαλεία που ενδεχομένως είχε ξεχάσει, τον πέτυχε στο δρόμο ο δράστης ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση και στη συνέχεια στα χέρια.

Όταν ο άτυχος πατέρας ενός μικρού παιδιού, έστρεψε την πλάτη του και πήγε να φύγει, τότε ο δράστης άρπαξε από το σπίτι του μία μικρή αξίνα-σκαλιστήρι που είχε και με την μυτερή της πλευρά χτύπησε με δύναμη το θύμα μία φορά στην πλάτη, σωριάζοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Η μητέρα του δράστη του είπε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως την απείλησε και εκείνη, τον φόρτωσε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του θύματος και αποχώρησε από το σημείο.

Στην οικία του δράστη εντοπίστηκε ένα καθαρό σκαλιστήρι που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε και έχει αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση, όπως και καλάμια ψαρέματος. Τα τελευταία αντικείμενα εξηγούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ενδεχομένως την γνώση του δράστη για την περιοχή που απέρριψε την σορό του θύματος, αφού οι ντόπιοι συνηθίζουν να πηγαίνουν εκεί για ψάρεμα, στο κοντινό ποτάμι.

Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα με την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην ίδια δικογραφία έχει αποδοθεί και η κατηγορία της υπόθαλψης στην μητέρα του η οποία δεν συνελήφθη.

Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Μορφίδης για την υπόθεση της Folli-Follie
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Ο κ. Μορφίδης, αντί να με απειλεί με εξώδικα, καλά θα κάνει να απαντήσει στα ερωτήματά μου για το σκάνδαλο Folli – Follie»