Σε αποζημίωση των ναυτικών ομίλων προσανατολίζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα κτίρια που εκμεταλλεύονται στα λιμάνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας κ. Κώστα Κεραμιδά αυτή η λύση δεν τους βρίσκει σύμφωνους καθώς οι όμιλοι θα φύγουν με αυτό τον τρόπο από τα λιμάνια.

Αρχικά μίλησε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΟΚ που θα γίνει, παραδοσιακά, ανήμερα Θεοφάνεια, Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ισόγειο του κτηρίου του Ομίλου στο λιμάνι.

Για το φλέγον θέμα του κτηριακού είπε ότι «ήδη έχει δοθεί μία παράταση και δρομολογείται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μία νομοθετική ρύθμιση. Μία τροπολογία με σκοπό την αποζημίωση των Ομίλων, Αυτό εν μέρει μας ευχαριστεί διότι εμείς ζητάμε να μείνει το καθεστώς όπως ήταν, με μία αύξηση του μισθώματος προς τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Διότι αν φύγουν από εκεί οι Όμιλοι χάνουν όλα αυτά που έχτισαν τόσο καιρό. Η περιοχή εκεί ονομάζεται ΝΟΚ, έχει τοπωνύμιο με το όνομά μας. Αν φύγουμε από το όνομά μας είναι λίγο βαρύ για μας, το οποίο δεν ξέρω αν αυτό ανταποκρίνεται σε χρήμα, αυτό που θέλει να μας δώσει το ΤΑΙΠΕΔ ή ο Οργανισμός, ή το υπουργείο, αυτό ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει. Εμείς επιμένουμε να μείνουμε εκεί με μία αύξηση του μισθώματος ώστε να έχει επιπλέον έσοδα ο Οργανισμός Λιμένα. Αυτό που ζητάμε είναι εύκολο. Από ‘κει και πέρα τις αποφάσεις δεν τις καθορίζουμε μόνο εμείς. Το ερώτημα είναι, όμως, αν φύγουν οι Όμιλοι που θα πάνε; Εκεί πρέπει να είναι, εκεί έχτισαν, δημιούργησαν υπεραξίες, δημιούργησαν φήμη που μετατράπηκε σε τοπωνύμιο. Δεν αποτιμώνται όλα αυτά. Δεν μετατρέπονται όλα σε χρήμα».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Οι δύο Όμιλοι θα πάρουν ένα ποσό για τα όσα έχουν δαπανήσει. Σε ό,τι αφορά, όμως, τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ώστε να πάρουν ξανά τα κτήρια, ο κ. Κεραμιδάς είπε ότι «δεν είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε έναν ιδιώτη που έχει ως σκοπό το κέρδος. Εμείς είμαστε μη κερδοσκοπικά σωματεία και η δουλειά μας είναι άλλη. Γι’ αυτά τα κτήρια αποκλειστικά εμείς πληρώσαμε ό,τι χρειαζόταν. Εμείς δεν θέλουμε την ιδιοκτησία τους, ζητάμε την παράταση της μίσθωσης κι αυτό το ποσό να γίνει μεγαλύτερο ώστε να έχει αύξηση των εσόδων το ελληνικό δημόσιο.

Όπως μας είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μάλλον δεν προλαβαίνουν και θα ζητήσουν περαιτέρω παράταση, πιθανόν με κάποια τροπολογία που θα περάσει από τη βουλή. Είναι ένα θέμα που αφορά τους ναυτικούς ομίλους όλης της χώρας διότι αυτοί βρίσκονται στα λιμάνια. Κι αν φύγουν από τα λιμάνια, να πάνε πού και να έρθουν ποιοι; Οποιοσδήποτε ξένος επενδυτής που θα μπορεί να έχει και κακόβουλες βλέψεις;».

Προηγούμενο άρθρο«Ακόμη πιο ισχυρό τεχνολογικά γίνεται το Νοσοκομείο Καβάλας» δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρασαββόγλου Αναστάσιος
Επόμενο άρθροΕν αναμονή των αποφάσεων των δήμων για το άνοιγμα των σχολείων