Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρατηρήθηκε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 τουριστικά λεωφορεία και συνολικά 8.275 Τούρκοι επισκέπτες διήλθαν από το τελωνείο των Κήπων Έβρου, ενώ ο συνολικός αριθμός των εισερχομένων στη χώρα μας, το τριήμερο άγγιξε τις 14.324 άτομα.Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε πως στις περίπου 11.000 κλίνες που λειτουργούν στο ηπειρωτικό κομμάτι της περιφέρειας (με εξαίρεση τη Θάσος και τη Σαμοθράκη) η πληρότητα άγγιζε το 100%.

«Στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαμε και μία νέα είσοδο τουριστών από τη Ρουμανία. Η περιφέρεια έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση τουριστικά της συγκεκριμένης χώρας η οποία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει» ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη, παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΠΑΜΘ η οποία με πρόγραμμα και στοχευμένες ενέργειες επιδιώκει να ισχυροποιήσει τη θέση της στους βαλκάνιους γείτονες της.

Προηγούμενο άρθροΕως και τις 28/3 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι
Επόμενο άρθροΑντίδραση σε εγκατάσταση προσφύγων στη Φωνή της Αμερικής απο το δήμο Νέστου