Την Κυριακή λειτούργησε και η αγορά της Καβάλας και πραγματικά η εμπορική κίνηση ήταν μεγάλη, παρομοίως μεγάλη ήταν και χθες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης επιβεβαίωσε το γεγονός σχολιάζοντας όμως ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη….

Συγκεκριμένα ο κ. Λεμονίδης  είπε ότι «ο Δεκέμβρης ήταν ένας μήνας που ξεκίνησε τις πρώτες 20 μέρες σε όλα τα προϊόντα υποτονικός. Δεν θύμιζε σε τίποτα Δεκέμβρη που τα παλιά χρονιά ήταν ο καλύτερος μήνες του έτους. Φτάσαμε στις 2-3 πριν τα Χριστούγεννα όπου υπάρχει μία κίνηση καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες αλλά σίγουρα αυτό που χάθηκε όσον αφορά τους τζίρους στις πρώτες 20 μέρες, πολύ δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί το όλο κλίμα. Ευτυχώς βοηθάνε οι καιρικές συνθήκες την προ-παραμονή και την παραμονή. Οι δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και πριν τη Πρωτοχρονιά είναι οι εμπορικές Κυριακές. ΚΙ επειδή είναι κοντά στα Χριστούγεννα, δύο μέρες πριν, έχει λίγο περισσότερη κίνηση. Ευχόμαστε ότι, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κλείσουμε με λίγο καλές εμπορικές μέρες για να διασκεδάσουμε λίγο τις εντυπώσεις και να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και το κλίμα».

ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

Μιλώντας για ολόκληρη τη χρονιά, είπε ότι «το 2018 ήταν ένας χρόνος που περιμέναμε με προσδοκίες αλλά τελικά δεν επιβεβαιώθηκε η προσμονή και η αισιοδοξία. Ήταν ένας χρόνος που κλείσαμε με αρνητικό πρόσημο. Κι έτσι όπως πήγε ο Δεκέμβρης θα είναι αρκετό μεγάλο το αρνητικό πρόσημο. Δυστυχώς τα καταστήματα περνάμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές γιατί και οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές, είναι συσσωρεμένες. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Συνεχώς έρχονται καινούργια πράγματα τα οποία δεν μας αφήνουν να πάρουμε το οξυγόνο που χρειαζόμαστε. Ας ευχηθούμε το 2019 να είναι μέρες εμπορικές, μέρες που θα δώσουν ανάταση στο επιχειρείν».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Για τον κίνδυνο να κλείσουν πολλά καταστήματα στην Καβάλα λόγω κρίσης , σχολίασε ότι «τα τόσα χρόνια κρίσης και τα τελευταία της έντονης κρίσης όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι στα έσοδα- έξοδα, που έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα έσοδα των καταστημάτων και έχουν αυξηθεί τα έξοδα, είναι κάτι το οποίο έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους, δυστυχώς, στο «λουκέτο».

Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι φόβοι μας το 2019 και υπάρξουν περισσότερα λουκέτα. Σίγουρα η αγορά προσαρμόζεται, μετατοπίζεται. Βλέπουμε ότι το εμπορικό κομμάτι δίνει χώρο προς το κομμάτι της εστίασης. Είναι σημεία των καιρών, οφείλουμε να προσαρμοστούμε, να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι διότι οι πελάτες αυτό που περιμένουν από εμάς είναι η ποιότητα, η καλή σχέση, η καλή συμπεριφορά, η καλή επαφή μαζί τους».

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος παιχνιδόκοσμος για παιδιά την Παραμονή Χριστουγέννων από τον Μάκη Παπαδόπουλο
Επόμενο άρθροΈφυγαν αγκαλιασμένοι από τη ζωή στο κρεβάτι τους – Η ιστορία που ραγίζει καρδιές τα φετινά Χριστούγεννα!