Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Καβάλας με τις αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος.

Όπως ανέφερε αρχικά “Σίγουρα έχουν έρθει και οι αυξημένοι λογαριασμοί του ρεύματος. Γενικά όμως βλέπουμε ότι η αύξηση είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα σε όλες τις πηγές ενέργειας, αν και μεγαλύτερη είναι στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο άλλωστε είναι αυτό που καταναλώνεται περισσότερο από τις επιχειρήσεις.

Και αυτό σε σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Μάλιστα η αύξηση είναι της τάξεως 40% και άνω και αυτό που εμείς δεχθήκαμε από τον πρωτογενή τομέα με τις αυξήσεις που μας ήρθαν, ανάγκασε τις επιχειρήσεις να κάνουν αναλογικά τις δικές τους αυξήσεις προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά.

Βέβαια οι αυξήσεις είναι σε μικρότερο ποσοστό από αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε αλλά γενικά είμαστε σε μια δύσκολη χρονική περίοδο. Πρέπει όμως να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε αλλά για να σταθούμε θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις και αλλού και δη στις συντάξεις και στους μισθούς.

Τώρα αναφορικά με την κυβερνητική παρέμβαση, θα πω ότι επειδή το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα όλη την Ε.Ε. βλέπουμε ότι γίνονται κινήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. πια προκειμένου το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη.

Νομίζω ότι κάτι θα γίνει, Αν μείνουμε έτσι οδηγούμαστε σε άλλες καταστάσεις, οπότε χρειάζεται να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπισθεί το όλο πρόβλημα”.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Αναφορικά τώρα με τους φουσκωμένους λογαριασμούς τόνισε ότι “όσο μπορούμε τους πληρώνουμε. Ακούμε για ρυθμίσεις για όσους δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν αλλά και αυτό δεν μας ικανοποιεί. Αν δεν πληρώσουν τώρα θα μπορούν να πληρώσουν μετά; Το πρόβλημα είναι γενικό σε όποιον πάροχο ενέργειας και να είσαι πρέπει να πληρώσεις.

Κατ άλλα είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση των επαγγελματιών. Θα ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που θα γινόταν γενική συνέλευση της ΓΣΒΕΕ εκτός Αθηνών αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ! Πήραμε την έγκριση αλλά είμαστε άτυχοι ως προς τις καταστάσεις.

Κάπως έτσι είναι άτυχη και η αγορά. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στην συνέχεια βέβαια. Ακούγεται ότι δεν θα υπάρχουν γενικά κλεισίματα αλλά αν είναι περιοριστικά τα μέτρα που τυχόν θα παρθούν και πάλι θα επηρεάζεται η κατανάλωση.

Να προσθέσω βέβαια ότι είδαμε δύο μέρες πριν την παρέλαση να αναβάλλεται αυτή άρα δεν θα μας εκπλήξει μια δύσκολη απόφαση για την αγορά να παρθεί στο παρά πέντε!!!

Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται από την κατάσταση των κρουσμάτων και από το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Τέλος εκλογές είχαμε στα σωματεία των επαγγελματιών των Κρηνίδων, σε αυτό της Περάμου αλλά ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στα σωματεία μέχρι την Κυριακή. Βέβαια δόθηκε μια μικρή παράταση για όσους δεν πρόλαβαν αλλά εμείς τοπικά δεν έχουμε θέμα. Κάνουμε κανονικά τις διαδικασίες ενώ η Ομοσπονδία μας θα κάνει εκλογές του χρόνου, το 2022».

Μάλιστα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το αύριο και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα μειωθούν οι αυξήσεις τελικά για να επανέλθουμε τουλάχιστον σε αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα!

Προηγούμενο άρθροΣε Ρώμη και Παρίσι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καβάλας
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος για την Καβάλα καταγράφοντας μία καλή χρονιά