Μικρή αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου τη Δευτέρα νοσηλευόντουσαν 34 άτομα. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε πως 7 εκ των ασθενών προέρχονται από την Δράμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο 10ήμερο η Περιφερειακή μας Ενότητα είχε αρκετά περιστατικά εκ των οποίων αρκετά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας. Δεν είναι τόσο πολύ ανησυχητικά όσον αφορά την κατάστασή τους αλλά είναι γεγονός ότι έχουμε αύξηση. Σήμερα (σ.σ. χθες) νοσηλεύουμε 34 ασθενείς από τους οποίους οι 7 προέρχονται από το νομό Δράμας. Τα νούμερα έχουν αυξηθεί αλλά όχι σε βαθμό που να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Πρέπει, όμως, να ανακόψουμε με κάθε τρόπο αυτήν την τάση, τηρώντας όλα τα μέτρα που γνωρίζουμε και τηρούμε τόσο καλά τον τελευταίο χρόνο. Απλά πράγματα που δυστυχώς ο κόσμος έχει κουραστεί να τα ακούει και τον καταλαβαίνω, αλλά ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμη. Φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Τα εμβόλια που κάνουμε καθημερινά, περίπου 400 στο νομό Καβάλας, αυτά θα μας βγάλουν από την κρίση. Θα παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να τηρούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέτρα προστασίας. Όχι μεγάλες συγκεντρώσεις, για να αποκλείσουμε την επιπλέον διασπορά.

Είναι ανησυχητικά τα αποτελέσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα, αλλά τα περιστατικά στο νοσοκομείο μας δεν εμπνέουν καμία ανησυχία. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Για τα εμβόλια της Astra Zeneca είπε ότι «οι οδηγίες που υπάρχουν είναι ότι εμείς συνεχίζουμε κανονικά, όπως ανακοίνωσε και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Και σε άλλες χώρες συνεχίζονται κανονικά. Υπάρχουν κάποιες άλλες που σταμάτησαν μέχρι να βγει καινούργια απόφαση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σύντομα θα έχουμε και τα εμβόλια της Johnson & Johnson. Αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τις αρχές Απριλίου. Αυτό το εμβόλιο θα είναι ένα και όχι σε διπλή δόση».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 1.533 νέα κρούσματα, στα ύψη η Αττική – 605 οι διασωληνωμένοι – 59 νεκροί σε 24 ώρες
Επόμενο άρθροΗ Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θέλει να αξιοποιήσει την πρώην Ορθοπεδική Κλινική της Ιατρικής Εταιρείας