Αρνητική είναι η εικόνα στο Νοσοκομείο Καβάλας στα συμπτώματα κορωνοϊού καθώς χθες νοσηλευόντουσαν 18 ασθενείς. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως πρέπει να γίνεται η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους. Παράλληλα σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείο Καβάλας λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως το κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του.

Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Η έξαρση των τελευταίων ημερών με τα θετικά κρούσματα έχει μεταφραστεί και σε εισαγωγές στο Νοσοκομείο. Το πρωί της Παρασκευής είχαμε 24 ασθενείς ενώ πριν 10 μέρες είχαμε φτάσει να νοσηλεύουμε μόνο 3. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι άρχισαν και έρχονται πολλά ύποπτα με κάποιες επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και φεύγουν ευτυχώς περισσότεροι στο σπίτι τους με οδηγίες αλλά χρειάζεται κάποιοι να νοσηλευτούν.

Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική κι έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα αλλά θα συμβούλευα να χρησιμοποιούμε προαιρετικά τη μάσκα σε κλειστούς χώρους και σε συναθροίσεις πολλών ατόμων. Φαίνεται ότι μετά την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων δυστυχώ ς έχουμε έξαρση, με πολλά κρούσματα κι αναγκαζόμαστε να ανοίξουμε το πιο πιθανό και τη δεύτερη κλινική μας. Ενώ πήγαμε να πάρουμε μια ανάσα, είμαστε πάλι αναγκασμένοι να περιορίσουμε ενδεχομένως κάποια προγραμματισμένα χειρουργεία. Και σύμφωνα με τους ειδικούς ως τα τέλος Ιουλίου θα έχουμε επιπλέον επιδείνωση των κρουσμάτων κι αυτό μας ανησυχεί πάρα πολύ».

ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

Για την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων που διαμαρτύρετασι για έλλειψη προσωπικού είπε ότι «διαμαρτύρεται δικαιολογημένα. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριές μας έχουν δίκιο σε πολλά. Το αναγνωρίζω αλλά δυστυχώς μας έχει τύχει μια πανδημία που ταλανίζει 2,5 χρόνια περίπου.

Ενώ το Υπουργείο έχει κάνει καλή προσπάθεια και μας βοήθησε προσλαμβάνοντας επικουρικό προσωπικό, δυστυχώς τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε επιπλέον γιατί δεν θέλουν να έρθουν. Δικαιολογημένα κι αυτά τα κορίτσια που δουλεύουν σε κάποιες κλινικές, σε δομές κλπ, αλλά δεν θέλουν να έρθουν με ετήσια σύμβαση.

Αυτό πρέπει να το δει του υπουργείο και να βγάλει την προκήρυξη για τις μόνιμες 4000 θέσεις. Είναι απαραίτητο να βγει πολύ σύντομα. Με το επικουρικό προσωπικό λύσαμε αρκετά προβλήματά μας. Αλλά η λίστα δεν έχει άλλα άτομα και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο μας».

Προηγούμενο άρθροΕφικτό θεωρεί τον στόχο του 2019, αλλά ακόμη στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης
Επόμενο άρθροΔιαρκείς ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας