Ασφαλής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ιαπωνία είναι η αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας καθώς τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου βρέθηκαν στο Τόκιο για τα 120 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας. Ο τυφώνας πέρασε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 σε κοντινή απόσταση νοτιοανατολικά του Τόκιο.Τα μέλη του Συλλόγου είναι ασφαλή και δεν κινδύνευσαν, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι εξασθενούν.Η πρόεδρος του Λυκείου Μαρίνα Φιλιππίδου σε ανάρτηση της στο προσωπικό της προφίλ στο facebook έστειλε ένα καθησυχαστικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο συναγερμός έληξε για τον τυφώνα, η αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο Τόκιο δεν κινδυνεύει πια. Είμαστε όλοι καλά».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσιάζει χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου, Μικράς Ασίας και Ανατολικής Ρωμυλίας ενώ θα επισκεφθεί τον Έλληνα Πρέσβη στο Τόκιο Κωνσταντίνο Κακιούση.

Προηγούμενο άρθροΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας: Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας
Επόμενο άρθροΑκόμη μία σύλληψη στη Καβάλα για παράνομα τσιγάρα