Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα. Ο διευθυντής της κ. Απόστολος Βαγενάς σημείωσε πως τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι γεγονός πως έχουμε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται. Βέβαια όλα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχαμε αυτούς τους φόβους και τις αγκυλώσεις και γινόταν οι εμβολιασμοί κανονικά και για όλους. Τότε όλα θα ήταν πολύ εύκολα και θα είχαμε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό! Αλλά τι να κάνουμε; Δόξα τω Θεώ, πορευόμαστε έτσι, με προσοχή, τηρώντας όλα τα αναγκαία και χωρίς μάλιστα να έχουμε αμφιβολία ότι κάνουμε το σωστό, τηρώντας τους εμβολιασμούς και τα μέτρα που τηρούμε να είναι αυτά που πρέπει. Έτσι είναι η κατάσταση και ελπίζουμε ότι με την μετάλλαξη που είναι πιο ήπια για τους εμβολιασμένους θα είμαστε και εμείς καλύτερα.

Είχαμε βέβαια πολλά κρούσματα και εμείς, κάτω από 200 περίπου σε μαθητές! Βέβαια αυτό δεν οφείλεται στο ότι άνοιξαν τα σχολεία. Αυτό είναι απότοκο των διακοπών και των εορτών! Το άνοιγμα των σχολείων θα φανεί κατά τις 20 του μηνός. Δεν θα φανεί τώρα. Απλά οι γιορτές ήταν οικογενειακές, κόσμος συναντήθηκε και βγήκε αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων. Το παρήγορο είναι ότι οι εμβολιασμένοι περνούν χαλαρά οπότε Δόξα τω Θεώ πάμε για την συνέχεια και μακάρι όλοι να εμβολιαστούν”.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ο ίδιος βέβαια ανακοίνωσε ότι περί τα 30 είναι μέχρι τα κρούσματα στους εκπαιδευτικούς και μάλιστα “δεν είναι απότοκο του ανοίγματος των σχολείων. Όταν στην κοινωνία έχεις 50 χιλιάδες κρούσματα, ακόμη και κλειστά όταν είναι τα σχολεία τι άλλο να περιμένεις παρά έξαρση των κρουσμάτων. Οι καθηγητές δεν είναι άνθρωποι ώστε να είναι με τις οικογένειες τους και να συγχρωτίζονται; Όλα είναι όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας. Αυξήθηκαν τα κρούσματα όχι όμως από το άνοιγμα των σχολείων. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν και νέα πρωτόκολλα και τα έχει μάλιστα ανακοινώσει και το υπουργείο. Εδώ έχουμε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον πια και εκεί νομίζω ότι γίνεται καλύτερα ο έλεγχος και μάλιστα είναι εξαιρετικά σημαντικό όλο αυτό και για την ψυχολογία των παιδιών καταρχάς αλλά και όλης της κοινωνίας όταν ξέρουμε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Να μην ξαναμπούμε σε εκείνο το ψυχοπλακωτικό περιβάλλον που δεν κάνει καλό ούτε στην κοινωνία πόσο μάλλον στους μαθητές. Τα παιδιά μετά από 1,5 χρόνο σε τηλεκπαίδευση ήρθαν διαφορετικά στο σχολείο. Με διαφορετικές λογικές και αντιδράσεις. Και θέλει πάλι από την αρχή προσπάθεια. Γι αυτό και καλό είναι να είναι ανοικτό το σχολείο τηρώντας βέβαια όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Άκουγα μάλιστα και μια κουβέντα που έγινε και είδα ότι αν και οι δύο ομιλητές φορούν τις μάσκες υψηλής προστασίας, θέλει 25 ώρες να μιλούν συνεχόμενα ο ένας απέναντι στον άλλο για να κολλήσουν! Αν δεν τις φορούν όμως σε δέκα λεπτά όλα τελειώνουν. Άρα είναι πολύ σημαντική η μάσκα”.

Προηγούμενο άρθροΕπαναλειτουργεί το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας
Επόμενο άρθροΦωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα