Στις 22 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στο ΔΙΠΑΕ και την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα κ. Θανάση Μητρόπουλο στις 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα δια ζώσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι εγγραφές γίνονται από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Κανονικά όλα τα Πανεπιστήμια ανοίγουν την τελευταία βδομάδα του μήνα δηλαδή κατά τις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η λεγόμενη εβδομάδα προσανατολισμού, δηλαδή έρχονται οι φοιτητές, βλέπουν τους χώρους, τα εργαστήρια κλπ. Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινάει κανονικά στις 4 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα γίνονται διά ζώσης, με ελέγχους σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, τα rapid τεστ κλπ. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που έθεσαν οι πρυτάνεις και έχουν να κάνουν με το ποιος θα κάνει τους ελέγχους κατά την είσοδο στα αμφιθέατρα. Αυτό είναι ένα θέμα που φαντάζομαι ότι θα το λύσει η κυβέρνηση προσεχώς.

Από τους 1300 φοιτητές που είχαν κατανεμηθεί στον κόμβο της Καβάλας, θα ενταχθούν κοντά στους 650. Περίπου οι μισοί. Νομίζω ότι όλοι θα έρθουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Οι 120 φοιτητές είναι στη Λογιστική, οι 120 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι 180 στην Πληροφορική, οι 200 στους Χημικούς και οι 32 στους Φυσικούς. Μας έχει προσκαλέσει η κα Κεραμέως μέχρι το τέλος του μήνα να κάνουμε κάποιες προτάσεις για αναδιάρθρωση κλπ. Έχουν αντιληφθεί, μάλλον και οι ίδιοι ότι η βάση εισαγωγής δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις να τη μειώσουν ή ό,τι άλλο. Η κεντρική ιδέα αυτήν τη στιγμή είναι ότι στην Καβάλα ενώ περιμέναμε 1300 φοιτητές, θα έχουμε 650.

Στην Καβάλα τα ενοίκια είναι αρκετά «τσιμπημένα» για πολύ μικρά διαμερίσματα της τάξης των 30-35 τετραγωνικών. Θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες λίγο να προσαρμοστούν».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε παρακαλέσει να κάνουμε μία συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τον Δήμαρχο Καβάλας ώστε να δημιουργήσουμε κοινές δράσεις της Πανεπιστημιούπολης με την τοπική κοινωνία. Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κι άλλα ζητήματα που αφορούν την Πανεπιστημιούπολη και με ποιον τρόπο θα τη γιγαντώσουμε. Είναι μια καλή πρωτοβουλία και θα πάει πολύ καλά».

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της «Αγκαλιάς- Αλληλεγγύης»
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα των Αγιασμών στα Σχολεία της Ελευθερούπολης τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου