Από τη 1 Αυγούστου αναμένεται η άφιξη των Βρετανών τουριστών στην Θάσο με μία πτήση την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι Βρετανοί κάνουν τελικά την έκπληξη και ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Αυγούστου με δύο πτήσεις. Είναι το μισό από το συνηθισμένο πρόγραμμά τους, δηλαδή κάθε χρόνο είχαμε 4 αεροπλάνα, τρία την Κυριακή κι ένα την Τετάρτη. Τώρα ξεκινάμε με δύο πτήσεις από το Λονδίνο και μία από το Μάντσεστερ. Ρεαλιστικά, δεν υπήρχε περίπτωση φέτος να κάνουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όταν θα ξεκινούσαν, οπότε κρατάμε ως θετικό ότι δεν θα είναι η Θάσος εκτός ως προορισμός για δεύτερη χρονιά.

Τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν είναι 189 θέσεων το καθένα. Πριν μερικές μέρες υπήρχαν κρατήσεις γύρω στο 50%. Δεν γνωρίζουμε κάτι αλλά θεωρώ ότι από Τετάρτη θα αλλάξει κι αφού επιβεβαιωθεί ότι οι πελάτες θα ταξιδέψουν κανονικά. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα των διακοπών τους. Το μάξιμουμ, δηλαδή, θα είναι 350 άτομα τη βδομάδα, από 1 Αυγούστου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Πάμε σε μία σεζόν 8-9 εβδομάδων αντί για 22 που ήταν κανονικά αλλά κρατάμε το θετικό, ότι τουλάχιστον ξεκινάνε. Οι πτήσεις θα είναι μία φορά τη βδομάδα, κάθε Κυριακή».

ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Για τους υπόλοιπους τουρίστες είπε ότι «έχουν επανέλθει οι Γερμανοί, οι κρατήσεις ξεπέρασαν τη κοιλιά που είχαν κάνει τον Ιούλιο. Πολωνοί και Τσέχοι έρχονται κανονικά και οι Βέλγοι έχουν ανέβει με μία πτήση τη βδομάδα, με την πληρότητα να έχει επανέλθει πλέον στα φυσιολογικά, γύρω στα 70 άτομα τη βδομάδα.

Ο οδικός τουρισμός δεν πάει άσχημα. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και να μην υπάρξουν άλλες μεταβολές, να αλλάξουν δηλαδή κάποιες χώρες το επίπεδο της Ελλάδας. Γενικά να υπάρξει μια ηρεμία για το επόμενο, τουλάχιστον, δίμηνο για να μπορέσουν να χαμογελάσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Πιστεύω ότι φέτος θα κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής περιόδου. Ταμείο γίνεται στο τέλος της σεζόν και τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν γίνει πάρα πολλές ανατροπές, αλλά όλα δείχνουν ότι φέτος θα κερδιθεί το στοίχημα».

Για το προσωπικό των τουριστικών μονάδων είπε ότι «φέτος είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Γενικά οι επιχειρήσεις ζητούν συνέχεια προσωπικό, ίσως έχει επηρεάσει και το καθεστώς της αναστολής. Υπάρχει πρόβλημα φέτος. Το προσωπικό αποτελεί το βασικό κορμό στην επιτυχία που μπορεί να έχει ο κάθε επιχειρηματίας. Όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, σαφέστατα δημιουργεί και προβλήματα. Από το χειμώνα πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα λυθούν τα προβλήματα. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Επιζητούσαμε να ξεκινήσει, να ρολάρει για να μπούμε έστω και σταδιακά στην πραγματικότητα».

Προηγούμενο άρθροΑυτό ειναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Νέστου Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΤα κρουασάν έκρυβαν κοκαΐνη- Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης