Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας και αποφάσισε να παρουσιαστεί η παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Σωκράτη Μποζούδη είναι μία παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη έγινε το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ κι εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου που πάντα ξεκινούσε αυτήν την εποχή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να σηκώσει και να εξυπηρετήσει τη δράση που σχεδιάζαμε να κάνουμε. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Γυάλινου Κόσμου για να παρουσιαστεί στο κοινό. ήταν ένα έργο που οι πρόβες του τέλειωσαν το Μάρτιο, ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί αλλά αυτό δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού. Σκεφτήκαμε ότι είναι μια έτοιμη παράσταση, του ΔΗΠΕΘΕ, ένα αξιόλογο έργο και θέλουμε να το παρουσιάσουμε με άλλες δράσεις που είχαν αναβληθεί στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Θα κινηθούμε στα πλαίσια όσων οριστούν και καθοριστούν από το υπουργείο αι ανάλογα με τις εξελίξεις του κορωνοϊού. Έχουμε μια εμπειρία, τηρήσαμε τα μέτρα επ’ ακριβώς κι ευλαβικά το καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ πήγε πάρα πολύ καλά ενώ τα περισσότερα στην Ελλάδα δεν έγιναν καν. Με την προσοχή που πρέπει, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Πρέπει το κοινό της Καβάλας να έχει και το θέατρό του, να έχει μια παράσταση που μπορεί να παρουσιαστεί και ό,τι μπορεί να πλουτίσει το πρόγραμμα της περιόδου θα το παρουσιάσουμε».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

Πρόσθεσε ότι «η παράσταση του Γυάλινου Κόσμου δεν θα είναι σε καθημερινή βάση. Θα είναι κάποιες μέρες, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Η Καβάλα έδειξε ότι είναι μία περιοχή που δεν έχει έξαρση κρουσμάτων. όλα τα μέτρα θα είναι στοχευμένα ανάλογα τις περιοχές. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε το παρών, στο κομμάτι του θεάτρου. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Έχουμε καθήκον σαν ΔΗΠΕΘΕ, είναι Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, έγινε μια εξαιρετική δουλειά, είναι έτοιμη η παράσταση και νομίζω ότι πρέπει να την προσφέρουμε στον κόσμο. Να έχει την εναλλακτική. Εφόσον επιτρέπεται η λειτουργία των θεάτρων –θα είναι, βέβαια, περιορισμένος ο αριθμός των θεατών- πρέπει να είναι ανοιχτό το θέατρο και να συμβάλει στο κοινό της Καβάλας με τον τρόπο του».

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Θάσου για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΑΜΘ με την διαδικασία της μη επιστρεπτέας προκαταβολής
Επόμενο άρθροΝέο ΔΣ για τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καβάλας