Δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του για να τους γλιτώσει.
Χάρη στην αυτοθυσία ενός στρατιωτικού ο οποίος δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του για να τους σώσει, γλίτωσαν τον θάνατο δυο νεαροί που έκαναν βουτιές από μια σπασμένη διάβαση στον παραπόταμο του Έβρου Άρδα και κινδύνευαν να πνιγούν.

Ο νεαρός λοχίας ΕΠΟΠ από την Καβάλα που υπηρετεί στη Μονάδα 163 του Έβρου βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής και δεν δίστασε να εφαρμόσει όσα είχε μάθει στην εκπαίδευσή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, μόλις διαπίστωσε ότι οι κολυμβητές αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, βούτηξε στο νερό και έβγαλε στην όχθη πρώτα έναν 26χρονο που είχε χτυπήσει κάνοντας βουτιά και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, έβγαλε και τον δεύτερο νεαρό που είχε παρασυρθεί από το ρεύμα και δεν μπορούσε να βγει από το ποτάμι.

Μάλιστα, ο στρατιωτικός προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους δυο νεαρούς ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Thrakinea.gr, μιλούσε συνεχώς στον τραυματία για να μην χάσει ξανά τις αισθήσεις του.

πηγή | protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θάσου | Δεν θα δοθούν άδειες για την τοποθέτηση πάγκων μικροπωλητών στο πλαίσιο των τοπικών θρησκευτικών εορτών
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης | Τα τρία σημεία διαχείρισης της πανδημίας