Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει το βιβλίο της Γεωργίας Χιόνη στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας απόψε στις 8. Πρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης ανέφερε ότι η συγγραφέας απέσπασε πολλές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και τις εκδόσεις ‘Εξι. Είναι το τελευταίο έργο της Γεωργίας Χιόνη «Του ανέμου οι σιωπές» και με την εκδήλωση αυτή ανοίγουμε τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Το θέμα του βιβλίου είναι επίκαιρο, αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα. Η συγγραφέας με πολύ γλαφυρό και όμορφο τρόπο μας παρουσιάζει, όπως άκουσε από την προ-γιαγιά της την προσφυγιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη (σ.σ. απόψε) στη Μεγάλη Λέσχη στις 8 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Θα μιλήσουν δύο καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί. Ο ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης και η φιλόλογος Ιωάννα Γόρδου Τσιλογιώργη.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο αφού στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η Γεωργία Χιόνη είναι γνωστή συγγραφέας, έχει τιμηθεί για τα προηγούμενα βιβλία της, με «Το τηλεσκόπιο του χρόνου», με «Τα δάκρυα της πριγκηπέσας» και άλλα. Είναι μια γνωστή πανελληνίως συγγραφέας».

ΚΥΚΛΟΣ

Πρόσθεσε ότι «με αυτήν την εκδήλωση η Θασιακή Ένωση Καβάλας ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή. Θα ακολουθήσει στις 8 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης, ημερίδα με θέμα τους πρόσφυγες στην Καβάλα και τη Θάσο και θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με θέμα «Αλησμόνητες πατρίδες, ιερά προσκυνήματα της Χαλκηδόνας» που το έχει ετοιμάσει ο γνωστός φωτογράφος Γιάννης Σταματιάδης».

Προηγούμενο άρθροEuroBasket 2022: Γερμανία – Ελλάδα 107-96 – Πικρό αντίο για την αγνώριστη Εθνική
Επόμενο άρθροΟ Σεπτέμβρης στη Θάσο είναι ονειρεμένος