Αποσύρθηκε από την συνεδρίαση της Τοπική Κοινότητας Καβάλας με απόφαση της προέδρου κ. Φωτεινής Κόγια το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην συνοικία της Παναγίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη, η πρόεδρος δεν ήταν ενημερωμένη σωστά και προέβη σε αυτή την κίνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν να συζητηθεί το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας. Ήταν η εισήγηση που είχε ετοιμάσει ο Δήμος Καβάλας κι έπρεπε να περάσει από την Τοπική Κοινότητα, μετά από συζήτηση, παρατηρήσεις, τυχόν αλλαγές, ώστε να φτάσει μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αφού περάσει στο μεταξύ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ο θεσμός της Τοπικής Κοινότητας είναι πάρα πολύ σημαντικός από τη στιγμή που εκεί ετοιμάζονται οι μελλοντικοί δημοτικοί σύμβουλοι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το πώς λειτουργεί ο θεσμός και αυτοί που ηγούνται του θεσμού, η πρόεδρος στη συγκεκριμένη περίπτωση κ. Κόγια που πρέπει να είναι πολύ καλά διαβασμένη σε ό,τι αποφασίζει.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας υπήρχε μια εισήγηση για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία κι από την πρώτη στιγμή, δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιον λόγο, η πρόεδρος κ. Κόγια ζήτησε να αποσυρθεί. Κι αυτό διότι δεν υπήρχε συνοδευτικά το τοπογραφικό και ένα άλλο έγγραφο που ήταν παλιά απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Το έγγραφο θα μπορούσε να το διαβάσει ο καθένας στο διαδίκτυο, όσο για το τοπογραφικό θα έπρεπε να ξέρει η κα πρόεδρος ότι δεν χρειάζεται όταν γίνεται μία εισήγηση για ελεγχόμενη στάθμευση, από τη στιγμή που γίνεται λεπτομερής αναφορά σε όλους τους δρόμους που θα εφαρμοστεί. Πιστεύω ότι εσκεμμένα ζητούσε αυτά που ζητούσε η κα πρόεδρος. Είχε στην άκρη του μυαλού της να αποσυρθεί το θέμα.

Από την άλλη, όταν της ζήτησα να μου δικαιολογήσει την απόσυρση του θέματος, μου είπε ότι δεν θα το πούμε τώρα και θα στείλει γραπτώς την απόφασή της την επόμενη μέρα, ενώ γνωρίζει ότι οι αποφάσεις παίρνονται εκείνη τη στιγμή. Θα έπρεπε να ανακοινώσει τους λόγους που αποσύρει το θέμα. Δεν το έκανε, δεν ξέρω το λόγο, αλλά τον φαντάζομαι. Δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει την άποψη του καθενός από τους συμβούλους. Αυτό και μόνο καθιστά παράνομη την απόφαση που πάρθηκε».

«ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Πρόσθεσε ότι «το επόμενο βήμα είναι να ξαναφέρουμε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο αλλά θα πρέπει να καταλάβει η ίδια η πρόεδρος ότι δεν είναι ένα παραταξιακό μαγαζάκι το Συμβούλιο για να κάνει από ‘κει μέσα την αντιπολίτευσή της. Ό,τι και να κάνει, το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα περάσει. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος διαβουλεύσεων στο διαδίκτυο, διαβουλεύσεων με όλους τους φορείς, βγήκαν συμπεράσματα, αυτά μπορούν να συμπληρωθούν προς το καλύτερο και κάποια στιγμή θα φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο γιατί επιτέλους θα πρέπει να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία προς όφελος της κίνησης.

Θα ζητήσω το ηχητικό και από ‘κει και πέρα θα αποφασίσω ποιες κινήσεις θα κάνω για την απόφαση που πάρθηκε με το έτσι θέλω της προέδρου».

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ιακωβίδης: Αρκετά περιεκτικό, σεμνό και φιλόδοξο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Νοταρά