Χωρίς προβλήματα επαναλειτούργησαν τα Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Βαγενά έχουν επικεντρωθεί στις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι είμαστε στην τελική ευθεία. Σαφή εικόνα εξάλλου και με εγκύκλιο έδωσε το υπουργείο Παιδείας για το πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις, προαγωγικές και Πανελλήνιες.

Κατ’ αρχάς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια ορίζεται η Δευτέρα 30 Μαΐου (δεν θα γίνουν μαθήματα στις 30 Μαΐου).

Για τις εξετάσεις στα γυμνάσια, στην εγκύκλιο υπογραμμίζονται τα εξής:

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων”.

ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γενικά λύκεια ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία.

“Και μετά πάμε σε εξετάσεις. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις τέλος ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 3 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως κάθε χρόνο.

Όσο για τα θέματα των εξετάσεων στην Α και Β Λυκείου αυτά θα μπουν μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων σε ποσοστό επί του συνόλου” τόνισε ο ίδιος καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βύζικας: Η ιστορία καταρρέει… θα προσφύγω στη δικαιοσύνη
Επόμενο άρθρο“Πολλά και θετικά μηνύματα, είθε να επαληθευθούν” δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Γιάννης Μαρκιανός