Σε πολύ καλά επίπεδα είναι η λειτουργία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της κ. Απόστολο Βαγενά η εκπαίδευση γίνεται δια ζώσης.

Όπως είπε ο ίδιος «είμαστε αρκετά καλά. Έχουμε λίγα κρούσματα σε προσωπικό και μαθητές, όπως σε όλη την κοινωνία. Πρώτα οι ίδιοι οι μαθητές και οι οικογένειές τους με την τήρηση των μέτρων και τους εμβολιασμούς, κρατάνε σχετικά χαμηλά το επίπεδο της νόσησης. Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους φροντίζουν να τηρούνται όλα τα μέτρα. Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται δια ζώσης και κυλάει πολύ καλύτερα από τις μερικές φορές υποχρεωτική τηλεδιδασκαλία. Προχωρούμε καλά στο μέτρο του δυνατού και όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες κι από ‘κει και πέρα φροντίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαζόμαστε για να μην έχουμε παρατράγουδα».

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει επάρκεια σε εκπαιδευτικούς κι έχει έρθει προσωπικό για να αναπληρώνει όσους νοσούν. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σ’ αυτόν τον τομέα. Μέσα στα δύσκολα που περνάμε έχουμε κι αυτά τα ευχάριστα. Είναι μια δύσκολη περίοδος, προφανώς η Πολιτεία έχει πάρει όλα τα μέτρα αλλά πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε το αυτονόητο. Πρέπει να εμβολιαστούμε για να καταλήξει να είναι αυτή η ασθένεια μια απλή γρίπη. Δεν γίνεται διαφορετικά. Άνω του 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών. Δεν δικαιολογούμαστε να μην κάνουμε το εμβόλιο. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε και οι εμβολιασμένοι περνάνε τη νόσο σε 4-5 μέρες αν αρρωστήσουν. Στην αντίθετη περίπτωση παλεύεις για 15-16 μέρες αν είσαι τυχερός, ενώ αν μπεις στο νοσοκομείο η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Άρα είναι θέμα κοινής λογικής. Είναι τραγικό να πεθαίνουν 100 άνθρωποι τη μέρα».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό ΟΑΕΔ στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Ιωσηφίδης: Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παραμένουν σε σταθερό, μεν, αλλά αρκετά υψηλό επίπεδο