Απόλυτα ελεγχόμενα είναι τα κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο φιλοξενεί και περιστατικά της Δράμας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη το μόνον που τους ανησυχεί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα κρούσματα στην Καβάλα είναι καλά. Είμαστε όσον αφορά τη νοσηλεία πάνω από 30 περιστατικά, επειδή όμως εξυπηρετούμε και το νομό Δράμας είμαστε σε μία επιφυλακή άρα συνεχίζουμε να κρατάμε μια πτέρυγα του 3ου ορόφου για ενδεχόμενο να υπάρξει μία μεγαλύτερη ανάγκη σε κρεβάτια covid. Πάντως στην περιοχή μας και τα καθημερινά κρούσματα στην Καβάλα και τη Θάσο είναι μικρά άρα δεν εγκυμονεί προς το παρόν κανέναν κίνδυνο. Από την άλλη μεριά, σε πανελλαδικό επίπεδο, μπορεί να υπάρχουν κρούσματα, εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι οι διασωληνωμένοι που κάθε μέρα ανεβαίνει ο αριθμός τους. Επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου. Άποψή μου είναι ότι επιθυμία όλων των παραγόντων και προς τα εκεί φαντάζομαι ότι πηγαίνουν τα μέτρα, είναι προς τα μέσα Απριλίου να ανοίξει το λιανεμπόριο με κάποιους κανόνες προκειμένου να λειτουργήσει για τις εορταστικές μέρες του Πάσχα, κάτω από το πρίσμα και της συνέχισης των εμβολιασμών που πάνε καλά. Πάνω από 1,6 εκ σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν γίνει εμβολιασμοί αλλά και στην Καβάλα πάνω από 16 χιλιάδες και στη Θάσο έχουν πατήσει το γκάζι οι συνάδελφοι. Είναι ένα καλό φόντο και μια καλή είδηση στο τέλος Μαρτίου να βγούμε από αυτό το τούνελ, από τα σπίτια, με περισσότερο ή λιγότερο ασφάλεια και να επανακινήσει η οικονομία συντεταγμένα και εν αναμονή του τουρισμού από το Μάιο και μετά».

Προηγούμενο άρθροΕπιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα
Επόμενο άρθροΣίσσυ Ρακιτζή: Αν εμείς δεν έχουμε την ατομική ευθύνη, δυστυχώς θα τελειώσει ποτέ αυτός ο φαύλος κύκλος που έχουμε μπει