Η ενασχόληση μου με τα κοινά και με τον εθελοντισμό επί μακρό χρονικό διάστημα είναι γνωστή στους δημότες της Καβάλας.
Μετά από διεξοδικές συζητήσεις που έγιναν το 2019 με την τότε Δήμαρχο Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα και την αντίστοιχη πρόταση της, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εκλέχτηκα.

Είχα τότε ξεκαθαρίσει πως δεν έχω κομματική ταυτότητα, ούτε είχα στο παρελθόν πολιτική ενασχόληση. Γι’ αυτό το λόγο είχαμε συμφωνήσει πως έχω το δικαίωμα στην άποψη και εάν αυτή δεν συμβαδίζει με την άποψη της επικεφαλής ή του συνδυασμού, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την ίδια.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και σήμερα δυστυχώς παρακολουθούμε μια κατάσταση στη πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας.

Ευθύνες υπάρχουν διάχυτες στην καθεμία και στον καθένα μας, ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο νόμος με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις δυστυχώς δεν έχουν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου η μόνη περίπτωση να ξεφύγει ο Δήμος από το τέλμα είναι η συνεργασία. Αυτό υποστηρίζω με σθένος πέρα και μακριά από κομματικές ταυτότητες και παραταξιακές ίντριγκες.

Αυτός ο τρόπος προσέγγισης μου, είναι φανερό πως δεν τυγχάνει αποδοχής από το σύνολο των μελών της «Ανάσας για το Δήμο». Καταφέρονται κάποιοι μάλιστα εναντίον μου απαξιωτικά την στιγμή που η επικεφαλής κα Τσανάκα δεν έχει εκφραστεί ανάλογα και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας. Σε όλο αυτό δεν σκοπεύω να τους απαντήσω, οι Δημότες μας έχουν κουραστεί από μεγαλοστομίες και στείρα κριτική.

Προκειμένου λοιπόν να διευκολύνω την κα Τσανάκα, δηλώνω όπως προβλέπεται την ανεξαρτητοποίηση μου. Δεν μπορώ να παραμείνω κάπου όπου νιώθω ανεπιθύμητος και ξένο σώμα. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό κριτήριο, το συμφέρον και το όφελος της πόλης μας.

Ευχαριστώ θερμά τη κα Τσανάκα για την τιμή που μου έκανε. Είναι προφανές πως όποιες προτάσεις στο μέλλον κρίνω επωφελείς για το Δήμο από τη πλευρά της, θα τις στηρίξω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιάννης Προμούσας

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Θάσο και 4 στη Καβάλα για σήμερα 19/1
Επόμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου δώρισαν φαρμακευτικό υλικό στο Σύλλογο Πνοή