Ποσό ύψους 800.000 ευρώ δημοπρατήθηκε για την κατασκευή πλατειών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο το έργο δεν προχώρησε καθώς το έκοψε ο Επίτροπος. Έτσι το έργο θα επαναδημοπρατηθεί.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι ένα έργο 800 χιλιάδων ευρώ και αφορά τη δημιουργία και την ανακατασκευή κάποιων πλατειών στα χωριά Ζυγός, Κρυονέρι, Φίλιπποι, Δάτο, Κρηνίδες και Λυδία. Είναι χρηματοδοτούμενο από τα πρόστιμα της Πολεοδομίας και ενώ είχε δημοπρατηθεί κι είχε φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο η διαδικασία της δημοπράτησης, ο Επίτροπος για δικούς του λόγους που δεν γνωρίζω και φυσικά δεν θα τους κρίνω, το απέρριψε. Οπότε τώρα είμαστε στη φάση να δημοπρατηθεί από την αρχή για να ξεκινήσει η κατασκευή το συντομότερο δυνατόν.

Το μόνο που χάσαμε και μας στεναχώρησε όλους είναι ο χρόνος για αυτήν τη διαδικασία. Κατά τα άλλα το έργο θα κατασκευαστεί, είναι εξασφαλισμένη η πίστωση και συνεχίζει. Χάθηκε μόνο ο χρόνος που κι αυτός είναι πολύτιμος. Υπάρχει μια πικρία σε όλους μας, διότι το παλέψαμε όλοι οι πρόεδροι, εγώ και η Τεχνική Υπηρεσία και φτάσαμε σε ένα σημείο που ουσιαστικά πάμε αρκετά πίσω».

ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Μιλώντας για άλλα θέματα της περιοχής είπε «επίκειται η δημοπράτηση ενός έργου περίπου 750 χιλιάδων για ασφαλτοστρώσεις στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων σε όλα τα χωριά. Ευελπιστούμε ότι μετά από αυτό ή να μην έχει μείνει καθόλου χωματόδρομος στα χωριά ή να έχουν μείνει ελάχιστοι. Αυτό σε συνδυασμό με ένα άλλο έργο που δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε το 2021, περίπου 510 χιλιάδων ευρώ, ολοκληρώνει μία αρκετά εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε όλα τα χωριά της Δ.Ε. Φιλίππων.

Ξεκινάμε και περιμένουμε από μέρα σε μέρα τη δημοπράτηση του έργου του Πηλοθεραπευτηρίου, περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ που θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται εκεί, δηλαδή για ατομική λουτροθεραπεία και πηλοθεραπεία, καινούργιες εγκαταστάσεις φιλοξενίας των επισκεπτών μας και πολλά ακόμη. Μετά από αυτό το έργο το Πηλοθεραπευτήριο θα γίνει ένας πολύ σύγχρονος πόλος έλξης επισκεπτών για τον ιαματικό τουρισμό μας».

Προηγούμενο άρθρο“Πιέζουν οι υποχρεώσεις και πρέπει το κράτος να ενισχύσει τις ΔΕΥΑ” τονίζει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης
Επόμενο άρθρο“Για τα επόμενα 3 έτη ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ θα κινεί τα θεατρικά νήματα” δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ Σωκράτης Μποζούδης