Η Ενεργειακή Αιγαίου ανακοίνωσε 4 απολύσεις εργαζομένων λόγω του ότι αποδείχθηκε παραβίαση στις εγκαταστάσεις της Καβάλας. Ο εκπρόσωπος ενημέρωσης κ. Σωτήρης Χιωτάκης υπογράμμισε πως κατά παράβαση όλων των κανονισμών υπήρξε από αυτούς διακίνηση φυσικού αερίου ενάντια στις εντολές της Διοίκησης του Πρίνου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις διότι όταν μια εταιρεία όπως η Ενεργειακή, που ουδέποτε έκανε περικοπή πόσο μάλλον απολύσεις, φτάνει στο σημείο να απολύσει εργαζόμενους ή να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες άλλων που φέρουν συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως αυτό που ανακοινώσαμε την Τρίτη, σίγουρα η θέση μας είναι πολύ δυσάρεστη. Αλλά για όποιον έχει παρακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων των τελευταίων ημερών, αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Προφανώς με την παρακίνηση, υποκίνηση, ενθάρρυνση, παρότρυνση, εντολή του Σωματείου –οι δύο από τους τέσσερις για το περιστατικό που θα αναφέρω είναι μέλη της διοίκησης του Σωματείου- είχαμε το πρωτοφανές πριν 20 μέρες περίπου, κατά παράβαση όλων των εντολών της διοίκησης να υπάρξει παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η ροή του φυσικού αερίου, τη στιγμή που εντολή της διοίκησης ήταν να μην κινήσει οποιαδήποτε λειτουργία μέχρι να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, μέχρι να αρθεί δηλαδή η κατάληψη που έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τον Αύγουστο και με μεγαλύτερη ένταση εδώ και μερικές εβδομάδες, αμέσως μετά την αποχώρηση των κ.κ. Παππά και Ιωαννίδη και να μπορέσει η διοίκηση του Πρίνου να μπει στα γραφεία της, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα».

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «ένα τέτοιο περιστατικό είναι πειθαρχικό αλλά και ακόμη πιο σοβαρό διότι θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις και σε θέματα ασφαλείας. Κι αυτός είναι ο λόγος που πέρα από την απόλυση των δύο εργαζομένων και την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για τους δύο συνδικαλιστές, υπήρξε και υποβολή μηνύσεων από πλευράς εταιρείας και πλέον το λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη.

Είναι πολύ στενάχωρα όλα αυτά, αλλά δεν θα μπορούσαμε να πράξουμε αλλιώς. Είναι τεράστια η ευθύνη της εταιρείας απέναντι στην Καβάλα, το Ελληνικό Δημόσιο, τους εργαζόμενους της. Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές αντάρτικες συμπεριφορές. Δεν μπορεί να διοικηθεί έτσι οποιαδήποτε επιχείρηση, πόσο μάλλον ένα βιομηχανικό συγκρότημα υψίστης ασφαλείας.

Απευθύνω και πάλι έκκληση προς το Σωματείο να τερματιστεί αυτή η κατάσταση, να πάει να εργαστεί η διοίκηση και να κάτσουμε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε διότι υπάρχουν πολύ μεγάλα σχέδια για το μέλλον που δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ένα καθεστώς συνεχών τριβών και συγκρούσεων, κάτι που εμείς δεν το θέλουμε».

Προηγούμενο άρθροΜε ποιο σκεπτικό στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στην εκλογή Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΜεγάλη δωρεά προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας