Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 που προβλέπει ο κώδικας, παρουσιάστηκαν, το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019, τα απολογιστικά στοιχεία των πεπραγμένων του Δήμου, με στόχο, την έγκυρη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και των πολιτών, για όλα όσα έγιναν από πλευράς Δημοτικής Αρχής τη διαχειριστική περίοδο από 1-1-2018 ως τις 31-12-2018.

Απόφασή μας είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε βασικές αρχές διαφάνειας δημοκρατικού ελέγχου από την κοινωνία και ειλικρινούς επικοινωνίας με τους Δημότες, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και φίλους της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, στη διοίκηση του οποίου βρισκόμαστε με την τιμή που μας έκαναν οι πολίτες για δεύτερη συνεχή περίοδο, με τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές. Έτσι, θα συνεχίσουμε την τακτική της διαφάνειας και της επικοινωνίας, υλοποιώντας το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα, και επιπλέον, διαθέτοντας τα σχετικά στοιχεία ελεύθερα, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τόσο τη δράση μας και τα αποτελέσματά της, όσο και βασικά στοιχεία για τα αποτελέσματα της εργασίας των επιμέρους υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δήμου. Περαιτέρω, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, στην προώθηση των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στον τοπική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας, σε όλους του οικισμούς του Δήμου Παγγαίου.

Το 2015, το οποίο ουσιαστικά ήταν η πρώτη χρονιά θητείας της Διοίκησής μας, στην κατεύθυνση της προσαρμογής στα δημοσιονομικά και διοικητικά δεδομένα των περιορισμών της κρίσης, με λιγότερο προσωπικό και λιγότερες κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και με το νέο ΕΣΠΑ να είναι στο ξεκίνημά του, αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε το μοντέλο διοίκησης, ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του προσωπικού και του Οργανισμού του Δήμου γενικότερα, παρά την αύξηση της γραφειοκρατίας τα τελευταία χρόνια. Η νέα προσέγγιση, συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά και με την ίδια βαρύτητα και το 2017 και το 2018, ενισχύοντας της αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών όπως θα αναφέρουμε με περισσότερη λεπτομέρεια παρακάτω, δίχως εκπτώσεις στις αρχές χρηστής διοίκησης με τις οποίες πορευόμαστε αταλάντευτα έως σήμερα, όπως:

• Επαγγελματισμός και Διαφάνεια παντού,

• Διαρκής Ενημέρωση των πολιτών με ενημερωτικές αναρτήσεις και δελτία τύπου για τις εξελίξεις σε διάφορα θέματα ενδιαφέροντος του Δήμου Παγγαίου,

• Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και άμεση αντιμετώπισή τους,

• Ανάπτυξη Στρατηγικής, Προγραμματισμός, Σχέδιο δράσης και Στόχοι με μετρήσιμα αποτελέσματα,

• Ευθύνη και Σεβασμός απέναντι στον πολίτη, χωρίς εμπάθειες, ρεβανσισμούς, έχθρες, ίντριγκες και συμφέροντα,

• Βέλτιστη αξιοποίηση των δημοτικών πόρων και των κρατικών πόρων και πόρων από συγχρηματοδοτούμενα έργα, με την κατάλληλη ιεράρχηση,

• Συμμετοχή σε νέα συγχρηματοδοτούμενα έργα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους στόχους της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Παγγαίου,

• Ανάπτυξη συνεργασιών και δικτυώσεων με Οργανισμούς και Δήμους τόσο σε χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, όσο και της Λεκάνης της Μεσογείου, της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για όλα τα παραπάνω, οι Δημότες του Δήμου Παγγαίου μας τίμησαν με την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη τους, στις 26 Μαΐου 2019.

Η επιλογή μας, όταν ήρθαμε στη διοίκηση του Δήμου, να μη βάλουμε το Δήμο Παγγαίου σε τροχιά ελλειμμάτων, αλλά να δουλέψουμε σκληρά για να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση, επιβραβεύτηκε από τα πρώτα αποτελέσματα, σε κάθε επίπεδο και τομέα, κατά τα έτη 2015 και 2016. Η άποψή μας για την παραπάνω προσέγγιση δε μεταβλήθηκε και τα αποτελέσματα μας επιβεβαίωσαν και το 2017 και όπως αποδεικνύεται και το 2018, για το οποίο κάνουμε σήμερα τον απολογισμό μας. Αντίθετα, η ενθάρρυνση από την καλή πορεία μας, μας οδήγησε να συνεχίσουμε σταθερά, στην ίδια κατεύθυνση, διαμορφώνοντας συνθήκες καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, ενίσχυσης της απασχόλησης και τοπικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τους πόρους πολιτισμού.

Η διαδρομή όμως δε σταματάει εδώ, καθώς έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και πολλούς στόχους να επιτύχουμε. Η αγάπη για τη γη και τη θάλασσα του Δήμου Παγγαίου και η προσήλωσή μας στους στόχους για καλύτερες συνολικά παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και λειτουργίας της κοινωνίας καθώς και τοπικής ανάπτυξης, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε άοκνα το έργο μας έως σήμερα και στη νέα δημοτική θητεία 2019-2023.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν μερικά βασικά στοιχεία για ειδικούς τομείς του Οργανισμού του Δήμου Παγγαίου.

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη των ΗΠΑ – Τι συζήτησαν
Επόμενο άρθροΑποκτήθηκαν από την Enargean Kavala BC οι Αδαμόπουλος Γεράσιμος και Ντάλος Δημήτρης-Επιστρέφουν Αθανασιάδης,Παντόπουλος και Σαββίδης