Αποκλιμακώνεται η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη έχουν μειωθεί οι μεταφορές ασθενών covid.

Όπως τόνισε αρχικά “Φαίνεται ότι υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων και η εξάπλωση που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε τον κύκλο της, οπότε μάλλον έχει μειωθεί το ιικό φορτίο. Θέλω να πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά θα έχουμε τουλάχιστον διακομιδές ασθενών λιγότερες αυτές τις ημέρες που είναι λίγο γιορτινές και ιδιαίτερες.

Ελπίζουμε βέβαια με το νέο έτος να συνεχισθεί όλο αυτό ώστε να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα γιατί είναι αλήθεια, ότι όλο αυτό το διάστημα, από τον Σεπτέμβριο και μετά δηλαδή πιεσθήκαμε και εμείς και βέβαια και το Νοσοκομείο που νοσηλεύει τους ασθενείς αυτούς.

Η διαφορά από πέρσι ως φέτος είναι ότι ενώ έχουμε υποδομές με την απουσία προσωπικού ελέω αναστολής λόγω του μη εμβολιασμού του, δυστυχώς δεν άνοιξαν περισσότερες κλινικές με αποτέλεσμα και ασθενείς που δεν μπορούσαν να νοσηλευθούν στην Καβάλα λόγω έλλειψης κλινών, αναγκασθήκαμε εμείς ως ΕΚΑΒ να τους διακομίσουμε σε περιφερειακά νοσοκομεία, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και ελπίζω αυτό να μην ξανασυμβεί. Και αυτό μας ζορίζει εμάς όπως και όλο το σύστημα υγείας βέβαια”

ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

Αναφορικά με τις αναστολές ο ίδιος σημείωσε ότι “από το νέο έτος και με τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στο νόμο με το πιστοποιητικό νόσησης οι συνάδελφοι που είχαν νοσήσει και επέστρεψαν – έξι ήταν – φαίνεται ότι θα πρέπει να μείνουν εκτός. Ήδη 3 διασώστες συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή από τον Σεπτέμβριο και μαζί τους σε αναστολή είναι και μια συνάδελφος διοικητικός ενώ σε αυτούς τους 4 θα προστεθούν και άλλοι έξι τουλάχιστον και όλο αυτό θα μας δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα.

Οι διακομιδές ήταν αρκετές, σκεφτείτε τώρα λοιπόν να πάμε πάλι σε καθεστώς βεβαρυμμένο τι θα συμβεί…. Σε κάθε περίπτωση πρέπει και οι κυβερνώντες να δουν διαφορετικά την όλη κατάσταση μια και υπάρχει μεγάλη πίεση για τον εμβολιασμό οπότε πρέπει ο εμβολιασμός να υπάρχει ως επιλογή αλλά το σύστημα υγείας επηρεάζεται πάρα πολύ και εμείς χρειαζόμαστε όλους τους συναδέλφους και ελπίζουμε κάτι να γίνει για να επιστρέψουμε όλοι στη δουλειά. Όσοι νόσησαν επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, αλλά δεν εμβολιάσθηκαν οπότε όσοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν θα πρέπει να φύγουν εκτός εργασίας άρα θα έχουμε θέμα μεγάλο”.

Προηγούμενο άρθροΓια 40 χρόνια στην Egnatia Aviation το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα!
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου ευχαριστεί αυτούς που συνέβαλαν να συγκεντρωθούν τρόφιμα για όσους τα έχουν ανάγκη