Αποκλιμάκωση παρατηρείται στο νοσοκομείο Καβάλας με τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτη Ντίνο νοσηλεύονται μόλις 16 ασθενείς.

Αρχικά τόνισε πως “Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η αποκλιμάκωση είναι σημαντική. Τα νούμερα είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Νοσηλεύουμε λοιπόν 16 ασθενείς στον 5ο όροφο και στην κορονοκλινική μας. Και έχουμε 3 ασθενείς στην ΜΕΘ. Πιστεύω ότι αυτή η καθοδική στάση θα συνεχισθεί και θα επιβεβαιωθούν όλοι οι λοιμωξιολόγοι και οι ειδικοί πνευμονολόγοι που έλεγαν ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πολύ καλή αποκλιμάκωση. Φαίνεται ότι αυτή η αποκλιμάκωση έχει γίνει και πράγματι θα έχουμε μια απόλυτα διαχείρησιμη κατάσταση και ας ελπίσουμε ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε αυτή την άριστη κατάσταση που θέλουμε και για τους ασθενείς μας” .

ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί ότι άρχισε και στο Νοσοκομείο Καβάλας ο εμβολιασμός με το νέο εμβόλιο. “Από την Τετάρτη πράγματι έχουμε ένα νέο εμβόλιο για το Νοσοκομείο μας και έγιναν και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Απλά γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για το εμβόλιο της ΝΟVAVAX και αυτοί που δεν εμπιστευόταν τα προηγούμενα εμβόλια της νέας αυτής παραλαβής, τα γνωστά σε όλους μας και με δεδομένο ότι το καινούριο εμβόλιο έχει μια διαφορετική τεχνολογία, και πάλι όμως δεν βρήκε την ανταπόκριση του κόσμου».

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Παρά τη νέα τεχνολογία οι δύσπιστοι εξακολουθούν να είναι στην ίδια κατάσταση και να επιμένουν και από εκεί και πέρα αν και η επιστήμη έχει βγάλει ό,τι το καλύτερο από εμβόλια αλλά κάποιοι επιμένουν και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Αυτό μας προβληματίζει μια και δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί στο νέο εμβόλιο το οποίο μπορεί να απαντήσει στους ενδοιασμούς κάποιων, αυτών δηλαδή που έλεγαν ότι δεν θέλουν τα τρία γνωστά εμβόλια αλλά κάτι άλλο. Ας ελπίσουμε οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο νέο εμβόλιο».

Προηγούμενο άρθροΈχασε η Καβάλα BC με 74-77
Επόμενο άρθροΤαλαιπωρία, έξοδα και ελλιπής ενημέρωση για τις εργασίες στα διόδια Αγίου Ανδρέα – Εξοχής