Υποτονική είναι η επιβατική κίνηση στα ΤΑΞΙ στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Χρήστο Ιωαννίδη οι καταναλωτές δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

Αρχικά ανέφερε ότι “Η υποτονικότατα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Τα πράγματα είναι δειλά. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση με αποτέλεσμα όλα να είναι στατικά. Ωστόσο τα μαγαζιά είναι άδεια, οι επαγγελματίες μένουν να κοιτάζουν με παράπονο έξω από τα καταστήματα και εμείς ως επαγγελματίες καθόμαστε 2 ώρες έτσι στις πιάτσες κυνηγώντας να κάνουμε κάποιο δρομολόγιο.

Είμαι απαισιόδοξος. Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση θεωρώ ότι εάν δεν κινηθεί η αγορά, αν δεν πέσει χρήμα για να γίνει αυτός ο κύκλος της οικονομίας, θα παραμείνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Τα καύσιμα έχουν αυξηθεί και έχουν πάρει την ανιούσα και πλέον δεν είναι πια δυνατό να κάνουμε άσκοπες κινήσεις. Και εμείς δεν κάνουμε άσκοπες βόλτες μη και τυχόν βρούμε κάποια πιάτσα για να καθίσουμε και να περιμένουμε. Καθόμαστε σε μια πιάτσα και ριζώνουμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε κέρδη για την επιχείρησή μας».

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ

Εξήγησε δε πως «Το συνεργείο αυτοκινήτων για παράδειγμα δεν μπορεί να κάνει έκπτωση….. Θέλει να πληρωθεί. Τα ανταλλακτικά έτσι και αλλιώς έχουν αυξηθεί. Ναι αλλά όταν εγώ θελήσω να πάω στο συνεργείο το ΤΑΞΙ μου θα πρέπει να έχω χρήματα. Εγώ όμως αν ανά μια ή δύο ώρες παίρνω 3.40 ευρώ από τις κούρσες που κάνω, τι όφελος να έχω; Μένουν 1.80 μετά την Εφορία και από αυτά πρέπει να καλύψω φθορά, καύσιμα, πρέπει να καλύψω τα πάντα. Ο τζίρος μικρός και τι άλλο να πούμε;;;; Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να πάμε καλύτερα όλοι μας».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Η ΝΟΔΕ μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΈκοψε τη βασιλόπιτα του 2022 το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου