Συνεδρίασε απόψε για τελευταία φορά μέσα στο 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την απουσία της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» του υποψηφίου δημάρχου κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γιώργος Γραμμένος, φρόντισε να μοιραστεί στο Σώμα η σχετική επιστολή που αιτιολογούσε την αποχή από τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου, απείχαν από τη συνεδρίαση λόγω του ότι δεν ήταν ημερήσιας διάταξης θέμα η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Χρυσόγονου για την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαδόπουλος, ζήτησε να μπει το θέμα σαν ημερήσιας διάταξης δεδομένου ότι ο κ. Χρυσόγονος στις 26 Νοεμβρίου έστειλε τη γνωμοδότησή του στο δήμο Καβάλας και στις 3 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε να αναθέσει τη γνωμοδότηση στον κ. Χρυσόγονο για την κατάρρευση της γέφυρας. Ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησε ότι αυτό είναι εξαπάτηση και εμπαιγμός για το Δημοτικό Συμβούλιο και γενικότερα για το δήμο Καβάλας και γι’ αυτό χθες απείχε η παράταξή του από τη συνεδρίαση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στη συνέχεια η δήμαρχος κα Τσανάκα λαμβάνοντας το λόγο, ευχήθηκε καλή υπομονή σε όλους λόγω της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα για δύο θέματα, πρώτον για την υπογραφή που πραγματοποιήθηκε χθες στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για το πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με την Περιφέρεια που αφορά την επέκταση του προσήνεμου μόλου και την εγκατάσταση υποδομών για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων και ιστιοπλοϊκών σκαφών στο κεντρικό λιμάνι. Σύμφωνα με την κα Τσανάκα, με το έργο αυτό που έχει και την υπογραφή της Περιφέρειας, το κεντρικό λιμάνι γίνεται μία μεγάλη μαρίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μουριάδης έθεσε το θέμα να ζητήσουν από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας το αναπτυξιακό του πλάνο για το κεντρικό λιμάνι διότι ο δήμος Καβάλας έχει άποψη γι’ αυτό και θα πρέπει να την εκφράσει, κάτι που βρήκε σύμφωνη τη δήμαρχο.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Δεύτερον, ανακοίνωσε ότι ο δήμος Καβάλας δικαιώθηκε στο Εφετείο για τη μη εγκατάσταση διοδίων στην Άσπρη Άμμο κι όπως σχολίασε η κα Τσανάκα, μένει να δουν πώς θα ενεργήσει από ‘δω και στο εξής η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Στη συνέχεια ο κ. Βέρρος ζήτησε να τους παραδοθεί η γνωμοδότηση του κ. Χρυσόγονου για την κατάρρευση της γέφυρας και η κα Τσανάκα δεσμεύτηκε ότι θα σταλεί σε όλες τις παρατάξεις με e-mail γιατί είναι ένα κείμενο 17 σελίδων.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Στα ημερήσια θέματα του Συμβουλίου, τέθηκε το θέμα της συνέχισης της παραχώρησης του κτιρίου στη Νέα Καρβάλη στο σύλλογο Ποντίων. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης, το κτίριο, πλέον, δεν μπορεί να παραχωρηθεί στο σύλλογο για χρήσεις άλλες εκτός από αποθηκευτικές ενώ ο σύλλογος το θέλει για να κάνει εκεί τις πρόβες του. Έτσι, ο δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να το μισθώνει σαν αποθηκευτικό χώρο για τις στολές του συλλόγου και τον άλλον εξοπλισμό του και για τις πρόβες θα του χορηγηθεί κάποιος άλλος χώρος, κατά πάσα πιθανότητα στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρβάλης.

Προηγούμενο άρθροΧ.Τοψίδης: Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τη ρότα, στην Περιφέρειά μας!
Επόμενο άρθροΚρύφτηκαν σε φορτηγό στο λιμάνι της Καβάλας και συνελήφθησαν