Δεν επαναλειτούργησε την Δευτέρα η αγορά της Καβάλας παρά του ότι ξεκίνησαν θεωρητικά οι χειμερινές εκπτώσεις. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Χατζηχρήστος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός του ανοίγματος και κλεισίματος της αγοράς με την μορφή ακορντεόν. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να γίνει με καλύτερο τρόπο η αξιολόγηση της κατάστασης. Ο κ. Χατζηχρήστος από την ΟΕΒΕΚ σχολιάζοντας αυτή την κατάσταση, σημειώνει πως είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται . «Είδαμε και την άνοιξη πως οι πρώτες εξαγγελίες για το πρώτο κλείσιμο και την αναστολή δραστηριοτήτων ξεκίνησαν για 15 μέρες και φτάσαμε τον ενάμιση μήνα. Το ίδιο έγινε και τώρα. Τα Χριστούγεννα μας είπαν πως θα ανοίξουμε με κάποιο τρόπο, αλλά αυτό έγινε με τρόπους που δεν ήταν αποδοτικοί. Όλοι αυτοί που γνωμοδοτούν θα πρέπει να εξετάσουν το ότι οι επιχειρήσεις ήταν πειθαρχημένες σε όλα τα πρωτόκολλα τα υγειονομικά , γι αυτό θα πρέπει να μας εμπιστευτούν και να καταλάβουν ότι αυτό μας οδηγεί σε μία καταστροφή που λέγεται λουκέτο και δεν θα αντέξει η αγορά. Γιατί εμπιστεύονται τις δημόσιες υπηρεσίες και άλλες δραστηριότητες και εμάς μας αφήνουν στο έλεος του Θεού;» σημείωσε με νόημα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Και προτάσεις πολλές έχουμε κάνει και θα πρέπει να εισακουστούν, να αξιολογηθούν και να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα μας κάνουν να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Θεωρούμε ότι είναι άδικο αυτό που γίνεται και να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση για το πώς θα λειτουργήσει και τι. Βλέπουμε τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη να λειτουργούν τα καταστήματά τους με μέτρα και με περιορισμούς, εμείς όμως πήγαμε στο ακραίο να κλείσουμε όλα τα μαγαζιά μας και να μην ξέρουμε πότε θα επανέλθουμε. Έχουμε δείξει πειθαρχία και θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη σε μας. Διαφορετικά θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα γιατί καθημερινά έχουμε καινούργιες εξελίξεις . Βλέπουμε περιοχές να μπαίνουν σε μεγαλύτερα περιοριστικά μέτρα και ένα άλλο τρόπο αντιμετώπισης κατά περιοχή που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει, ούτε ξέρουμε αν θα το δούμε τοπικά να συμβαίνει . Άρα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ενός λογισμικού όπως διαπιστώθηκε από το ΤΕΕ ΑΜ και τον πρόεδρο του Απόστολο Παυλίδη
Επόμενο άρθροΤην Δευτέρα ανοίγει η αγορά με click away – Αύριο οι ανακοινώσεις – Στοίχημα για Άδωνι