Την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι επαγγελματίες πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα επιβεβαίωναν την ετοιμότητά τους, την υποδειγματική εφαρμογή του Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης και την άριστη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας στη διάρκεια της πυρκαγιάς σε δεξαμενή συγκέντρωσης πετρελαιομένων νερών στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης προχώρησε σε απαράδεκτες κινδυνολογικές δηλώσεις για την ασφάλεια του Πρίνου.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όσους εκείνη την ώρα επιτελούσαν το καθήκον τους και, βεβαίως, απέναντι στην εταιρεία, η οποία αποτελεί επί 14 έτη τον επίσημο διαχειριστή των κοιτασμάτων του Πρίνου και η οποία ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου καθώς και από ανεξάρτητο νηογνώμονα

Το γεγονός ότι ανάλογες δηλώσεις επανέλαβε σήμερα ο κ. Κελαϊδάκης, ο οποίος έχει αναγορευθεί σε επίσημο συκοφάντη της εταιρείας, αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις αυτές έχουν υπαγορευθεί στον κ. Μουριάδη από τους γνωστούς πολιτικούς του εταίρους, που έχουν επενδύσει στο τέλος του Πρίνου, μην μπορώντας να δεχθούν το δικό τους τέλος, παρόλο που οι ίδιοι το δρομολόγησαν. Για το περιεχόμενο των δηλώσεων έχει ήδη επιληφθεί η νομική υπηρεσία της εταιρείας.

Η Energean είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα του Πρίνου με ασφάλεια και με επενδύσεις όπως η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, η αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα και η παραγωγή οικολογικού υδρογόνου που θα προσδώσουν νέα αναπτυξιακή τροχιά στην περιοχή της Καβάλας και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Προηγούμενο άρθροΗ Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στην Νέα Ηρακλείτσα
Επόμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα Μνήμης των Διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού