Μέρα παρά μέρα εκτελείται το μοναδικό δρομολόγιο Καβάλας- Πρίνου με την άδεια του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης παρότρυνε το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με το Λιμεναρχείο για ενημέρωση πριν ταξιδεύσουν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα δρομολόγια πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε ένα δρομολόγιο τη μέρα, τώρα κι αυτό δεν εκτελείται τις τελευταίες μέρες. Αυτή η βδομάδα θα είναι δύσκολη διότι όπως ενημερώθηκα το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εγκρίνει περιορισμένα δρομολόγια. Δεν γνωρίζω το λόγο. Κατά συνέπεια, ενώ θα περίμενε κανείς με την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης να είχαμε περισσότερα δρομολόγια, αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε. Την Τρίτη έγινε ένα, την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) ενδεχομένως να μη γίνει. Καλό θα είναι όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή Καβάλας- Πρίνου να ενημερώνονται πιο μπροστά για να μην ταλαιπωρούνται».

ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Πρόσθεσε ότι «η γραμμή αυτή δεν έχει απλώς απαξιωθεί και υποβαθμιστεί από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά βλέπω και το υπουργείο να μην μπορεί να βάλει στοιχειωδώς σε τάξη τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε μερική αποκατάσταση από τις 22 του μήνα, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα έχουμε δύο δρομολόγια τη μέρα. Η θέση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας είναι γνωστή. Τουλάχιστον αυτήν την περίοδο και με την άρση των περιοριστικών μέτρων έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον τρία δρομολόγια τη μέρα, μέχρι να μπούμε σε μία σταδιακή αύξηση τις επόμενες εβδομάδες ώστε την καλοκαιρινή περίοδο να έχουμε το λιγότερο 6 δρομολόγια. Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Άλλη λύση εκτός από την επιβολή δημόσιας υπηρεσίας για τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες δεν υπάρχει. Αν θέλουμε να κρατηθεί η γραμμή ζωντανή και με επαρκή δρομολόγια όλο το εύρος της μέρας, πρέπει η Πολιτεία να το κάνει αυτό. Δεν γίνεται να έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια. Η πανδημία έχει φέρει αναστάτωση και η κίνηση είναι περιορισμένη, ωστόσο όταν θα μπούμε σε μία σχετική κανονικότητα και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται να έχουμε τουλάχιστον 3 δρομολόγια τη μέρα για τον Ιούνιο και το δίμηνο Ιούλιος- Αύγουστος να έχουμε αύξηση. Ο στόχος είναι τα 6 δρομολόγια τη μέρα κατά το καλοκαίρι».

Προηγούμενο άρθροΟ Παππάς έπνιξε τον πόνο του τρώγοντας με τον Πολάκη – Αποκλειστικές εικόνες
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο 102 χρόνια μετά, ζητούν δικαίωση