Όλος ο νομός Καβάλας πλέον βρίσκεται στο “βαθύ κοπκκινο”. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι οριακή και άγνωστο είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση. Τα κρούσματα είναι πολλά όταν μάλιστα ξεκινά και η τουριστική περίοδος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Κάθε φορά βρισκόμαστε χειρότερα. Τα πράγματα είναι δύσκολα και άσχημα. Έχουμε πολλά κρούσματα και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό το θέμα. Θα αρχίσει και ο τουρισμός… Βλέπετε σε άλλες χώρες που βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες όταν θα αρχίσει ο τουρισμός και όταν υπάρχουν περιοχές με πολλά κρούσματα αυτό είναι πλήγμα. Γιατί ο τουρίστας ξέρει που υπάρχουν τα πολλά κρούσματα και αυτές τις περιοχές τις αποφεύγει.

Θα πρέπει να βγούμε από αυτή την κατάσταση και ως χώρα και ως νομός εμείς που είμαστε οι κατεξοχήν τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας μας».

Στο ερώτημα αν αριθμητικά τα κρούσματα αυξάνουν στην καβάλα λόγω των πολλών κρουσμάτων στην Δομή Προσφύγων Ασημακοπούλου, απάντησε ότι «Βέβαια έχουμε αρκετά κρούσματα μέσα στη δομή αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα το έφερε η δομή. Αν δεν ήταν η δομή καθημερινά αντί για 50 – 60 κρούσματα θα είχαμε 40…. Δεν αλλάζει αυτό την εικόνα.

Ούτε αριθμητικά η δομή μας έβαλε στο κόκκινο. Τα νούμερα ακόμη και χωρίς την δομή θα ήταν πιο επιβαρυμένα σε σχέση με τους άλλους νομούς της Περιφέρειας ή της χώρας όλης».

Στο ερώτημα που αποδίδει την έκρηξη των κρουσμάτων απάντησε πως «Όσο για την έκρηξη έχουμε χαλαρώσει όλοι. Και τώρα ακόμη υπάρχει χαλαρότητα παντού. Και ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται ενώ έχουμε και δράσεις πολλών με συναντήσεις σε σπίτια, σε πάρτι. Όλα είναι επόμενο να δημιουργούν εξάρσεις και εξαπλώσεις.

Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί και γιατί ο κόσμος πλέον δεν κλείνεται μέσα…. Εδώ συζητάμε για το Πάσχα που όλος ο κόσμος θέλει να δει τους δικούς του και θα τους βρει από ό,τι φαίνεται. Οι περισσότεροι θα πάνε να γιορτάσουν μαζί με φίλους και συγγενείς αλλά και αυτό θα φέρει επιβάρυνση στην επιδημιολογική εικόνα.

Αυτό είναι σίγουρο. Και ο Θεός βοηθός. Το ζήτημα είναι να κρατήσεις τα κρούσματα χαμηλά όπως είχε γίνει μετά το δεύτερο κλείσιμο όπου έπεσαν τα νούμερα. Αν ήταν χαμηλά από τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή την στιγμή, όπως είναι τα πράγματα δύσκολα μαζευόμαστε».

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις απο τον Δήμαρχο Θάσου για τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου