Συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από την μεταφορά των Δευτερογενών Περιστατικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη συνεχίζουν την κινητοποίηση τους έως να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι “Σε επ’ αόριστον κινητοποιήσεις προχωρήσαμε πανελλαδικά εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, διαμαρτυρόμενοι για τις δευτερογενείς διακομιδές των νοσοκομείων, ενώ αναμένουμε το Νοσοκομείο να προσλάβει προσωπικό προκειμένου να γίνονται αυτές οι μεταφορές”.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ο, θα γίνεται η εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών, καθώς το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, «πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε προχωρήσει σε μια ανάλογη κινητοποίηση, για τους ίδιους λόγους. Διεκδικούμε να αναλάβουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά της Καβάλας, τα περιστατικά που πρέπει να φύγουν από τα νοσοκομεία και να πάνε στα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που πρέπει να επανεξεταστούν και ο γιατρός όρισε πως πρέπει να μετακινηθούν με ασθενοφόρο. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να δώσουμε πίσω ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου που πήραμε παλαιότερα και παράλληλα να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό του ιδρύματος για να κάνει αυτού του είδους τις μεταφορές. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο αλλά δεν μπορούμε. Αυτήν την ώρα το ΕΚΑΒ διαθέτει ασθενοφόρα σε καθημερινή βάρδια, τρία το πρωί, τρία το μεσημέρι και δύο το βράδυ, με 20 άτομα προσωπικό. Παράλληλα δε,  καλύπτουμε τις περιοχές Νέστου, Παγγαίου και Θάσου. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε περιπτώσεις, ανάμεσα σε δύο παλιές εθνικές οδούς και την Εγνατία Οδό».

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Προσθέτει επίσης ότι «ο όγκος των περιστατικών είναι μεγάλος και είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά. Ουσιαστικά μας έχουν σαν βαρίδια για να εξυπηρετούμε περιπτώσεις του νοσοκομείου και το χειρότερο είναι, ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Θα σταματήσει η κινητοποίηση όταν το Νοσοκομείο πάρει προσωπικό. Μάλιστα εμείς θα παραχωρήσουμε ασθενοφόρο και αναμένουμε πρόσληψη ατόμων.  Ο κόσμος όμως θέλει να έχει το ασθενοφόρο όταν το χρειαστεί για να πηγαίνει στο νοσοκομείο, κάτι που δεν είναι δουλειά του ΕΚΑΒ. Δεν είναι δουλειά μας να εξυπηρετούμε τις μεταφορές του νοσοκομείου. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν υπάρξει  έκτακτο περιστατικό που πρέπει να μεταφέρουμε και εμείς εξυπηρετούμε δουλειές του νοσοκομείου. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Καβάλας, μαζί με πλήρωμά του, θα μπορούσε να ασχοληθεί με αυτού του είδους τα περιστατικά, ώστε το ΕΚΑΒ να μπορέσει να αναπτυχθεί στον υπόλοιπο Νομό».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Ο ίδιος θύμισε ότι σε άλλους νομούς έγιναν πράξη η πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τέτοιες απαιτήσεις. Θύμισε τέλος ότι φέτος ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. “Ενώ ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο χειμώνα όπως λένε και οι ειδικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και σε μεταφορά ατόμων που επλήγησαν από τον ιό στην Αλεξανδρούπολη. “Παίρνουμε όλα τα μέτρα, απολυμαίνουμε και είμαστε σε ετοιμότητα γιατί έχουμε και αυτή την παράμετρο. Πάντα κινούμαστε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και για αυτό δεν είχαμε κάποιο συμβάν. Ακόμη και σε μη εμπύρετα περιστατικά – μια και στα εμπυρεύματα υπάρχου οδηγίες από τον ΕΟΔΔΥ – έχουν επέμβει και ήμασταν πάντοτε πλήρως έτοιμη και προφυλαγμένοι. Ντυνόμαστε σωστά και ευτυχώς δεν είχαμε απρόοπτα. Αλλά σε άλλες πόλεις εκτέθηκαν στον ιό, όταν πήγαν σε τροχαίο για παράδειγμα. Όταν έχεις περιστατικό σε τροχαίο ή σε καρδιακό επεισόδιο δεν προλαβαίνεις όμως να ντυθείς με την στολή, Ούτε πάλι μπορείς να είσαι συνέχεια ντυμένος. Έτσι είχαμε περιστατικά που μας κλόνισαν. Ευτυχώς δεν είναι συμβάν εδώ στην Καβάλα και είθε έτσι να συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το πλήρωμα του χρόνου και να βρεθεί το εμβόλιο” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΘέμα συνεργασίας δημοτικών παρατάξεων θέτει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας όπως τονίζει ο Κώστας Μπαντίκος