Σε αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση στο δημοσίευμα της 24^ Φεβρουαρίου 2022 που αφορά ασθενή που νοσηλεύτηκε στην κλινική μας, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Από την έναρξη της πανδημίας covid έχουν νοσηλευτεί στην κλινική COVID του νοσοκομείου μας 3066 ασθενείς.
Οι 9 στους 10 ασθενείς μας επιβιώνουν από την καταστροφική αυτή νόσο και με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε να μας ευχαριστούν και να μας επαινούν για το δύσκολο έργο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε δεχτεί πάνω από 300 ευχαριστήρια εγγράφως και πολλά περισσότερα προφορικά.
Για αποκατάσταση της πραγματικότητας σας ενημερώνουμε ότι οι ασθενείς με COVID έχουν επιβαρυμένη αναπνευστική λειτουργία και χρήζουν συνεχούς χορήγησης μεγάλης ποσότητας οξυγόνου με διάφορους τρόπους.
Πολλοί από αυτούς είναι σε τόσο οριακό επίπεδο που αδυνατούν έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα να διακόψουν τη λήψη οξυγόνου, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Επίσης υπάρχουν ασθενείς που λόγω των υποκείμενων νοσημάτων τους (π.χ. καρκίνος) η συνύπαρξη covid επιδεινώνει την ανορεξία τους.

Για το λόγο αυτό πολλές φορές η σίτιση των ασθενών είναι αδύνατη.
Oι ασθενείς δεν παραμένουν νηστικοί, αφού σιτίζονται παρεντερικά.
Τόσο το νοσηλευτικό, όσο και το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στην κλινική covid είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο κα αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα να είναι δικοί τους συγγενείς, δεδομένου του γεγονότος ότι το επισκεπτήριο απαγορεύεται παγκοσμίως για προφανείς λόγους (πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης του φονικού ιού).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Κων/νος Κλειτσιώτης

Προηγούμενο άρθροΦώτης Πούλος: Η σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία έβαλε φωτιά στα καύσιμα
Επόμενο άρθροΕπιτυχής συμμετοχή του Δήμου Θάσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι