img_1202.jpeg
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 -2-2016 έγινε αρνητική αναφορά στο έργο της Διασυλλογικής Κίνησης .  Το έργο είναι συγκεκριμένο και είναι η διαχείρηση της προσφοράς του κόσμου προς τους πρόσφυγες.

 Η δράση ξεκίνησε χάρη στην ευαισθησία των συμπολιτών μας, στην πορεία όμως δεχτήκαμε και προσφορές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο (Κέρκυρα, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Δράμα,Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δοξάτο Δράμας, Σέρρες, Θάσος, Χρυσούπολη, Ξηροπόταμο Δράμας, Ζυρίχη ).

Σημαντικότατη είναι η προσφορά των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης μας.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν αυτήν την δράση, εμείς θα συνεχίσουμε.

  ‘Οσο για την αναφορά σας ότι δεν στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες της καβαλιώτικης κοινωνίας τονίζουμε ότι ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά το κράτος.

Σημειολογικά αναφέρουμε ότι, διακριτικά, βοηθήθηκαν πολλές οικογένειες της Καβάλας καθώς και της γύρω περιοχής του νομού μας, εστάλησαν προσφορές στα Παιδικά Χωριά SOS (Αθήνα-Αλεξ/πολη), στις γυναικείες φυλακές Θήβας, σε Γηροκομεία και οικοτροφεία, στο κοινωνικό παντοπωλείο, στο κοινωνικό φαρμακείο.

   Αναφερόμαστε σε όλα τα προηγούμενα επειδή διαπιστώνουμε την ελλειπή πληροφόρηση γύρω από την δράση μας.

   Υπερασπιζόμαστε την απίστευτη ευαισθησία του κόσμου που εδώ και 6 μήνες στηρίζει την Διασυλλογική. 

   Για όλους αυτούς τους εθελοντές , η προσφορά προς τους πρόσφυγες/μετανάστες που διέρχονται την πόλη μας, έγινε το μνημόσυνο στις ψυχές των προσφύγων γεννητόρων μας. Αυτούς τους εθελοντές, είτε είναι στην Διασυλλογική είτε είναι μεμονωμένοι , εσείς τους ακυρώσατε και τους προσβάλλατε.

   Κύριοι, εσείς που εκλέγεστε, μην ξεχνάτε πίσω την ψυχή σας.

   Σκεφτείτε ότι επί 6 μήνες, όχι μόνο συνεχίζεται η προσφορά των εθελοντών αλλά διογκώνεται…. χωρίς επιδοτήσεις,χωρίς κονδύλια,μα μόνο με την αγάπη της καρδιάς μας!

   Αυτό είναι ένα μικρό θαύμα που συμβαίνει στο λιμάνι της πόλης μας που, αν και άγνωστοι μεταξύ μας, σμίξαμε αυθόρμητα και το “κοινωνούμε” καθημερινά.

   Όλοι εμείς, λοιπόν, αποφασίσαμε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Προηγούμενο άρθροΕνθουσίασε το κοινό η συναυλία των «ΣυνΩΔΗπόρων», Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γ. Τοσικιάν
Επόμενο άρθρο«Παγωμένο» και…άνευ άδειας λειτουργίας το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40 παραστάσεις το….χρόνο