Σε πρόσφατη επιστολή του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να στηρίξει με πόρους του ΕΣΠΑ τις τοπικές επιχειρήσεις απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και ζητά να μάθει εάν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λεμονίδη ότι από τις 22 του περασμένου Ιουνίου, εδώ και δυόμισι μήνες σχεδόν, η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει κάνει γνωστό με επίσημη ανακοίνωση ότι επεξεργάζεται και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει τα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα «έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων και στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους».

Σημείωνε δε ότι περιλαμβάνει «ειδική πρόβλεψη για τη διάθεση αυξημένων πόρων σε επιχειρήσεις περιοχών που πλήττονται περισσότερο».

Δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εκπροσώπους φορέων της αγοράς να μην γνωρίζουν τις δράσεις και τις αποφάσεις της δικής τους Περιφέρειας, που τους αφορούν άμεσα και έχουν γίνει γνωστές σε όλους τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, εκτίθενται έναντι όλων όταν οι ίδιοι συντάσσονται με ενέργειες χοντροκομμένης παραπληροφόρησης από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υιοθετούν άκριτα τις αναλήθειές τους, όπως αυτές που αναφέρονται κατ’ εξακολούθηση στα Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ συνεχίζει το έργο που της ανέθεσαν οι πολίτες.  

 

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε δασική έκταση κάτω απο την Εγνατία οδό,στο ύψος του Περιγιαλίου
Επόμενο άρθροΣυναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονης από την Ξάνθη – ΦΩΤΟ