Αν ο συντάκτης του δελτίου τύπου έκανε τον απλό κόπο, πριν εκστομίσει τα βαριά που εκστόμισε, να αναζητήσει:
α) την ημερήσια διάταξη της συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου, θα διαπίστωνε με έκπληξή του ότι το θέμα 5, που εισήχθη για συζήτηση, αφορούσε την κλήση για εμφάνιση ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του καθηγητή του, για ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ σχετικά με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για το Δημοτικό Ωδείο και όχι την κλήση σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ, όπως ανακριβώς αναφέρει. Γιατί η απολογία σημαίνει πράγματι δίωξη και συνοδεύεται από την διενέργεια Ε.Δ.Ε. Όμως κλήση σε απολογία ουδέποτε διετάχθη.
β) τα πρακτικά του Δ.Σ. από τα οποία θα εξακρίβωνε ότι θετικά επί του θέματος αυτού, δηλαδή να κληθεί για εξηγήσεις ο καθηγητής, ψήφισαν πέντε μέλη του Δ.Σ. (επί συνόλου οκτώ παρευρισκομένων), από τα οποία και δύο της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, αντί να μπει στον κόπο αυτό, προτίμησε να βασιστεί στα διαστρεβλωμένα ρυπαρογραφήματα γνωστού λασπολόγου της Καβάλας, που έκαναν λόγο για κλήση σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ του καθηγητή του Ωδείου μας και ότι το θέμα καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Υιοθέτησε, δηλαδή, τα ψευδή δημοσιεύματα, εκτέθηκε με όσα άδικα καταλόγισε εις βάρος μου κι εναντίον της δημοτικής αρχής, εξύβρισε, απαξίωσε, απείλησε και μας κατέταξε στο πυρ το εξώτερον της πιο μαύρης αντίδρασης.

Μιλά για διώξεις μιας άλλης εποχής, την οποία πολέμησα με νύχια και με δόντια, και με κατατάσσει στους δήθεν αντιδραστικούς. Και ενώ γνώριζε, και θα όφειλε να γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει καμιά δίωξη από το ΔΩΚ εναντίον τού καθηγητή και εργαζόμενού του, παρά μόνο η προσπάθεια να κληθεί σε μια συζήτηση σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να κατηγορήσει το Ωδείο (το φορέα που τον μισθοδοτεί για πάνω από τριάντα χρόνια, χωρίς να νοιάζεται ότι πριονίζει το κλαδί που κάθεται) με τα αρνητικά σχόλιά του.

Επιπρόσθετα θα διαπίστωνε, εάν δεν είχε διαστρεβλωμένη πληροφόρηση από τρίτους, ότι μετά την συζήτηση του Δ.Σ. επί του θέματος, και παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παρευρισκομένων μελών ζήτησε και ψήφισε να κληθεί ο καθηγητής για εξηγήσεις, εντούτοις εγώ ο «κατάπτυστος»- «φασίστας» (για να χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς του) κρίνοντας, μετά την τοποθέτηση δυο ομιλητών-εκπαιδευτικών, ότι η αρνητική δημοσιότητα ενδέχεται να επιφέρει μεγαλύτερη βλάβη για το Ωδείο από τα οφέλη μιας συζήτησης με τον συγκεκριμένο καθηγητή μας, απέσυρα το υπό συζήτηση θέμα και τελικώς δεν ελήφθη ουδεμία απόφαση.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής του Ωδείου δεν κλήθηκε σε απολογία ούτε διατάχτηκε κάποια Ε.Δ.Ε. εις βάρος του ούτε άλλως πως διώχθηκε, περιορίστηκε ή ζημιώθηκε από πράξεις του Δ.Σ. και εμού προσωπικά. Και φυσικά, δεν υπήρξε καμιά οργανωμένη προσπάθεια ούτε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και βεβαίως κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι την κλήση σε απολογία την ζήτησε ο ίδιος ο δήμαρχος. Αυτά είναι ψεύδη του ρυπαρού μικροφώνου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο συντάκτης του δελτίου τύπου, υπερέβη κάθε όριο και καταλογίζει φασίζουσα νοοτροπία, φακέλωμα τύπου ΚΥΠ, επαναφορά του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων και προληπτικές πολιτικές διώξεις φίλων συνεργατών και μελών του ομίλου του και μας απειλεί ότι θα συντρίψει με όλες του τις δυνάμεις τους κατάπτυστους και φασίζοντες διώκτες των οπαδών του. Εδώ έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε και θα το κάνουμε.

Όμως ο ίδιος μπορεί να θεώρησε ότι του δόθηκε μια δωρεάν διαφήμιση του ιδίου και της πολιτικής του κίνησης, με αφορμή την προστασία των δήθεν διωκόμενων φίλων του, ενώ στην πραγματικότητα, όπως γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, ουδεμία δίωξη υφίσταται ούτε κανείς διώχθηκε για τις απόψεις ή την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του.

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται στα μικροπολιτικά παιχνίδια και στις φιλοδοξίες των τοπικών πολιτιστικών ή και πολιτικών παραγόντων.

Προσωπικά τον αφήνω στην κίτρινη αγκάλη του φίλου του (γιατί οι φιλίες με τους κιτρινιστές είναι πάντα πρόσκαιρες) που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από ραδιοφώνου κάθε πρωί, ξιφουλκώντας πάνω στα ψεύδη, που ο ίδιος δημιουργεί και στη συνέχεια προπαγανδίζει σαν αλήθεια.

Ευτυχώς, το Ωδείο διοικείται καλά και δημοκρατικά και δεν το ταλαιπωρούν έριδες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές λουδοβίκων και άλλων επίδοξων στελεχών, που στο παρελθόν το υπηρέτησαν, έχοντας άνωθεν κάλυψη, με μοναδικό σκοπό την προσωπική τους ανάδειξη και προβολή.

Προηγούμενο άρθροLockdown: Άλλες 9 περιοχές της χώρας μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο
Επόμενο άρθροΛοιμωξιολόγοι: Εισηγούνται κλείσιμο όλων των σχολείων για δύο εβδομάδες