img_0688.jpegΓια ακόμη μια φορά ο κ. Παπαδόπουλος δίνει ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και ανακρίβειας , εκτός και αν οι αναφορές του κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και οι μετέπειτα δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οφείλονται στο γεγονός ότι συνελήφθη και πάλι αδιάβαστος. Ειδικότερα:

α) Ενώ ο ίδιος σε σημείο των δηλώσεων του αναφέρει ότι «είναι άσχημο να πηγαίνουν στις εκθέσεις 2 και 3 αποστολές από την ίδια περιοχή, αντί να πάει μία και οργανωμένη» ,σε άλλο σημείο των ίδιων δηλώσεων του, μας κατηγορεί ότι δεν λάβαμε μέρος στις εκθέσεις της Σόφιας και του Βουκουρεστίου όταν γνωρίζει(;;;) ότι στις εκθέσεις αυτές η Καβάλα εκπροσωπείται μέσα από την συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ένωσης ξενοδόχων Καβάλας , με τους οποίους έχει γίνει και η αντίστοιχη συνεννόηση για τον προγραμματισμό των εκθέσεων !!!

β) Μας κατηγορεί στο Δ.Σ. ότι είναι απαράδεκτο να λαμβάνουμε μέρος σε εκθέσεις όπως της Ινδίας που δεν συμμετέχει ο ΕΟΤ , και την ίδια στιγμή μας κατηγορεί πως δεν λάβαμε μέρος στην έκθεση της Τσεχίας όπου και σε αυτή δεν λαμβάνει μέρος ο ΕΟΤ (βλέπε πρόγραμμα διεθνών εκθέσεων ΕΟΤ) . Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου !!!

γ) Μας προτρέπει «Αν θέλουμε να ανοίξουμε την αγορά και να πάμε σε πιο μακρινά μέρη, υπάρχει και η Ρωσία, ήδη έρχονται Ρώσοι τουρίστες και υπάρχουν και πτήσεις.» ενώ θα έπρεπε να ξέρει σαν μέλος του δημοτικού συμβουλίου με εκπρόσωπο τόσο στην τουριστική επιτροπή όσο και στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ότι η Καβάλα συμμετείχε πέρυσι και συμμετέχει και φέτος στην έκθεση της Μόσχας!!!

δ) Μας κατηγορεί για σπατάλη 11.500 Ευρώ για μια έκθεση άνευ ουσίας , όταν το συνολικό κόστος της εκθέσεως ανέρχεται περίπου στο ποσό των 7.500 Ευρώ (από τις χαμηλότερου κόστους συμμετοχές της Καβάλας σε τουριστική έκθεση) για μια έκθεση μάλιστα όπου η Καβάλα ανάμεσα σε 70 χώρες και 2500 συμμετοχές αναδείχθηκε, στην πιο αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου , ο πιο ανερχόμενος νέος προορισμός για το 2016!!!

ε) Αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος «εμείς μιλάμε πάντα με στοιχεία και επιχειρήματα.

Ξόδεψε (η κα Ιωσηφίδου) 11.500 ευρώ, για κάτι που ο τουριστικός κλάδος της Καβάλας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πετύχει! Πριν από 3 χρόνια ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προσκάλεσε Ινδούς τουριστικούς πράκτορες στη Χαλκιδική. Ξέρετε τι τους είπαν; Ότι η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα δεν μπορούν να γίνουν προορισμοί για Ινδούς τουρίστες!» . Αντιγράφουμε και εμείς με τη σειρά μας ανταπόκριση του ΑΠΕ Μαΐου 2013 για το ίδιο γεγονός «επειδή οι Ινδοί είναι ένας λαός που έλκονται από την ιστορία και δη από την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το “πακέτο” εκτός από θάλασσα, ήλιο και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς – αυτά που τόσο απλόχερα προσφέρει η Ελληνική γη – θα πρέπει να περιλαμβάνει και πολλή ιστορία. Τουλάχιστον αυτό προτείνει ένας από τους “γκουρού” στον χώρο του τουρισμού στην Ινδία, ο Chandragupta Amritkar (δημοσιογράφος, εκδότης της διμηνιαίας τουριστικής επιθεώρησης «Global Destinations»,με τιράζ 210.000 τεύχη), ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής. Για παράδειγμα, η Τουρκία ξεκίνησε το ‘άνοιγμά’ της στην Ινδία πριν από περίπου μια πενταετία και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς» Ας βγάλει τα συμπεράσματα του ο καθένας για το ποιος μιλάει με στοιχεία και επιχειρήματα και ποιος διασπείρει φήμες και λόγια!!!

Στην πραγματικότητα , η τουριστική επιτροπή προκειμένου να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και να αναζητήσει την δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεως στον τουριστικό τομέα, έχει ψηφίσει και υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με «θρησκευτική ευλάβεια» , ένα καινοτόμο σχέδιο τουριστικής προβολής. Μέρος του σχεδίου αυτού είναι το άνοιγμα σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας. Αυτά που ανακαλύπτει τώρα ο κ.Παπαδόπουλος ήταν από καιρό γνωστά σε εμάς και για το λόγο αυτό η συμμετοχή μας ήταν απολύτως στοχευμένη. Δημιουργήσαμε σε συνεργασία και με την ελληνική πρεσβεία ,ένα περίπτερο που παρουσίαζε αυτά ακριβώς που αναφέρει παραπάνω ο ινδός ειδικός του τουρισμού και με όπλο τις φυσικές ομορφιές μας και το Μέγα Αλέξανδρο ήμασταν εκεί και κάναμε αμέσως τη διαφορά. Εκεί λοιπόν ήταν και η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία . Καθημερινές πτήσεις από Δελχί και Βομβάη για Κωνσταντινούπολη , πέντε για Σόφια , μόλις ξεκίνησαν και για Σκόπια(!) , καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , με συμβατικές εταιρίες αλλά και εταιρίες low cost. Βίζα χρειάζεται για Βουλγαρία , βίζα και για την Τουρκία. Οι χώρες αυτές κερδίζουν και επενδύουν στην ινδική αγορά. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να επωφεληθούμε αυτής της προεργασίας Τούρκων και Βουλγάρων , προωθώντας το τόξο Σόφια-Καβάλα-Θάσος-Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο , προσφέροντας τον προορισμό Ελλάδα. Η ανταπόκριση των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ινδίας ήταν ενθουσιώδης , όπως άλλωστε αποδεικνύει και η απονομή από αυτούς σε εμάς του συγκεκριμένου βραβείου. Την ίδια στιγμή τούρκοι και έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες μας πρότειναν συνεργασία στο ίδιο επίπεδο. Είναι πλέον στα χέρια των επαγγελματιών του τουρισμού μας αλλά και γενικότερα των επιχειρηματιών μας, να αξιοποιήσουν, με την βοήθεια όπου χρειαστεί και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, την δυναμική της συγκεκριμένης νέας αγοράς .Άλλωστε τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη παρουσία μας στην Ινδία δεν περιορίζονται στον τουριστικό τομέα αλλά αφορούν τόσο τον πολιτισμό όσο και την επιχειρηματικότητα, και ειδικά τις εποχές που διανύουμε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αγνοείται η παραμικρή δυνατότητα και προοπτική που μπορεί να προκύψει .

Η αλήθεια είναι πως κάποιους τους έχει στεναχωρήσει., το γεγονός ότι η Καβάλα και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ , τις τελευταίες ημέρες αποτελούν είδηση, με αφορμή την βράβευση στην συγκεκριμένη έκθεση, με συνεχείς αναφορές στα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα καθώς και σε ελληνικά και διεθνή τουριστικά ειδησεογραφικά πρακτορεία . Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχει και ένα μέτρο. Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και επιδίδεται σε συνεχείς προσωπικές επιθέσεις με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των αντιπολιτευτικών του σκοπιμοτήτων . Σε αυτή του την διαδρομή δεν θα τον ακολουθήσουμε πλέον .Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε για την Καβάλα και για τους πολίτες της.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις σαρωτικές καταιγίδες στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΜικρή ανάσα πήρε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης