Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροής λυμάτων στο Περιγιάλι. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα και υπενθύμισε στους πολίτες να επικοινωνούν με την επιχείρηση για οτιδήποτε τους αφορά.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροής λυμάτων σε καμία περιοχή της πόλης. Λειτουργούν κανονικά και οι τρεις βιολογικοί, λειτουργούν κανονικά τα αντλιοστάσια και μάλιστα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο μέσω τηλεμετρίας με τον υπολογιστή. Αν υπήρχε θέμα θα το ξέραμε πρώτοι εμείς. Κι αν υπάρξει τέτοιο θέμα κυρίως σε παραλία όπως στο Περιγιάλι, θα ενημερώναμε τον κόσμο για να μην πάει να κάνει μπάνιο.

Καλό θα ήταν λοιπόν ο ακροατής να επικοινωνούσε πρώτα με την επιχείρηση ώστε αν υπάρχει πρόβλημα να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να το επιλύσουμε. Αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας, κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα να ενημερώνουν την υπηρεσία.

Στο Περιγιάλι υπάρχει το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης, το Α5 που βρίσκεται κάτω από τον ΟΑΕΔ. Έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από το 1990 κι ξεκινήσει ήδη η ριζική ανακατασκευή του. Μας έχει δώσει η Περιφέρεια ΑΜΘ 750 χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσουμε στη ριζική ανακατασκευή και να αλλάξουμε και τις αντλίες. Έχει 6 μεγάλα αντλητικά συγκροτήματα τα οποία είναι και πολύ ενεργοβόρα διότι οι αντλίες είναι παλαιού τύπου. Με τη μελέτη που έχει γίνει και αυτή που θα εφαρμοστεί και ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται, θα μπουν 6 αντλίες νέου τύπου. Επίσης, επειδή αυτό το αντλιοστάσιο έχει πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές, έχει καταστραφεί δηλαδή σχεδόν ολοσχερώς, όλος ο εξοπλισμός που αφορά τα ηλεκτρολογικά συστήματα θα ανέβει στην επιφάνεια –τώρα βρίσκεται στο τρίτο υπόγειο και καταστρεφόταν μόλις πλημμύριζε- ώστε να είναι προφυλαγμένα από τυχόν μελλοντική αστοχία. Θα μπουν αντλίες νέου τύπου που θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες και θα αντέχουν σε περίπτωση πλημμύρας.

Ήδη ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Θα αλλάξουν όλα τα θυροφράγματα και θα μπουν νέα ανοξείδωτα. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα έχουμε ένα νέο αντλιοστάσιο».

ΝΕΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «πέρα από αυτό έχουμε κάνει μία μελέτη κι έχουμε καταθέσει στο «Αντώνης Τρίτσης» 6,2 εκ ευρώ για να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα αντλιοστάσια. Στην Καβάλα που υπάρχουν άλλα 4, στο βιολογικό του Δάτου που υπάρχουν 6, θα αλλαχθούν κι αυτά και θα γίνουν καινούργια από την αρχή. Όλος ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός έχει διάρκεια ζωής 20-25 χρόνια. Αυτήν τη στιγμή έχουν περάσει ήδη 30 χρόνια κι έπρεπε πιο μπροστά να το έχουμε προβλέψει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Περιμένουμε την ένταξη του έργου από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει συζητήσει ο δήμαρχος και με τον υπουργό κ. Πέτσα και τον υπουργό κ. Βορίδη και τον γ.γ. του υπουργείου κι είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα. Οπότε θα έχουμε νέα αντλιοστάσια σε όλο το Δήμο Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΟυρές αυτοκινήτων στα παράπλευρα διόδια του Αγίου Ανδρέα λόγω μόνο μίας θύρας εισόδου
Επόμενο άρθροΥπηρεσιακό Ιατρείο και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης