Το φως της δημοσιότητας είδε το πρόγραμμα το φεστιβάλ Cosmopolis 2020 (δες εδώ) αλλαγμένο και βασισμένο στα νέα δεδομένα για τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Η δημοτική σύμβουλος (Ανάσα για τον Δήμο) και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου μιλώντας στο Lobby 101.8 το πρωί της Δευτέρας, χαρακτήρισε λάθος κίνηση το γεγονός ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε μέσω διαδικτύου χωρίς να ενημερωθούν αρχικά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. “Από τον Τύπο και από το facebook να μαθαίνουμε το πρόγραμμα;Το Cosmopolis έχει γίνει σίριαλ και μάλιστα κακόγουστο.

Η κ. Ιωσηφίδου έκανε λόγο για τα οικονομικά του περυσινού Cosmopolis που κόστισε περίπου 160 χιλιάδες ευρώ μαζί με τα χορευτικά και τα συγκροτήματα, από το εξωτερικό.

Η κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε την αντίδρασή της για το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν υπό την ομπρέλα του Cosmopolis και έτσι ο θεσμός χάνει την ταυτότητα του. “Cosmopolis χωρίς ξένα χορευτικά και χορευτικά συγκροτήματα δεν νοείται. Δεν ήμασταν αρνητικοί στις εκδηλώσεις. Να βγει η διοίκηση και να πει ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να έχουμε Cosmopolis και θα κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις και ας τις ονόμαζαν αλλιώς. Δεν θα ήμασταν αντίθετοι. Μην ασελγούν πάνω στον θεσμό Cosmopolis“.

Σε ότι αφορά την έλευση στην Καβάλα δημοσιογράφων περί τα τέλη Μαΐου για να διαφημίσουν το Cosmopolis η κ. Ιωσηφίδου είπε πως: Είμαστε υπέρ. Αλλά να έρθουν τέλη Μάιου για το Cosmopolis; Για να πάρουν συνέντευξη τον δήμαρχο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Να τους φέρνανε τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου. Θα έδειχναν τις εκδηλώσεις στην εξέλιξη τους, όπως κάναμε και εμείς πέρυσι όσο εξελισσόταν το cosmopolis γιατί και αυτό ήταν μία προβολή της Καβάλας”.

Ακούστε όσα δήλωσε η κ. Ιωσηφίδου από το 1.04.45 στο Lobby 101.8

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτό και πάλι από σήμερα το φρούριο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤι να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις για την επιδότηση 4% και 12%