Θετική εικόνα παρουσιάζουν τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα. Αντίθετα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά εις βάρος των δημοτών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τότε που αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη δημιουργήθηκε το αφήγημα της σημερινής διοίκησης ότι δεν θα φτάσουν τα χρήματα οπότε και αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά. Αυξήθηκαν κατά 45%, στη συνέχεια ως αντιπολίτευση καταφέραμε και σχεδόν μηδενίσαμε την αύξηση αυτή και φτάνουμε σήμερα που καταρρέει το αφήγημα της διοίκησης του Δήμου Καβάλας ότι δήθεν έπρεπε να γίνουν και να διατηρηθούν οι αυξήσεις κι αυτό φάνηκε ότι καταρρέει μέσα από την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού του δ’ τριμήνου του 2021, όπως μας το παρουσίασαν στου δημοτικό συμβούλιο. Ένα ποσό 685 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται από το ένα οικονομικό έτος στο άλλο ως περίσσευμα χρημάτων, πάνω από αυτά που προϋπολογίστηκαν ως έσοδα και απαιτήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα και αυτά που ήθελαν να πάρουν. Φαίνεται ότι είχαμε απόλυτο δίκιο που λέγαμε ότι δεν θα πρέπει να γίνει αύξηση των ανταποδοτικών και ο κ. δήμαρχος ήθελε με μεγάλη επιμονή και ασκώντας όλα τα μέσα που μπορούσε να αρθεί αυτή η απόφαση της μείωσης των τελών. Με μια τέτοια πολιτική το ποσό δεν θα έφτανε τις 700 χιλιάδες ευρώ αλλά μπορεί να ήταν και διπλάσιο».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Ο Δήμος Καβάλας όπως και όλοι οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις που επιζητούν το κέρδος. Όταν χαράσσεις πολιτική υπολογίζεις τα έσοδα, τα έξοδα, τα χρήματα που απαιτούνται για να πάει μπροστά ο Δήμος Καβάλας και φτάνουμε σε ένα κόστος. Έγιναν όλα αυτά και περίσσεψαν κοντά στις 700 χιλιάδες ευρώ, επομένως με λανθασμένο τρόπο έγινε ο υπολογισμός των ανταποδοτικών τελών εκτός και αν υπήρχε άλλος λόγος να κρατήσει η διοίκηση κάποια χρήματα ενδεχομένως διότι η επόμενη χρονιά είναι προεκλογική. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο το πολιτικό στίγμα που θα πρέπει να δώσουν για τα ανταποδοτικά τέλη είναι ότι δεν έγινε σωστός σχεδιασμός. Αλλά αυτό έχει αντίκτυπο στους δημότες. Σε μία περίοδο υγειονομικής και οικονομικής κρίσης να επιβαρύνουμε επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό με κόστη μέσω των ανταποδοτικών, εδώ είναι το σημείο που μπορεί να κατηγορήσει κάποιος ως πολιτικό ατόπημα. Θα πρέπει η σημερινή διοίκηση να γίνει πιο προσεκτική σε όλα τα θέματα».

Προηγούμενο άρθροΟ Φίλιππος Αναστασιάδης δηλώνει ότι είναι δίκαια τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Δεν είναι μόνο η πανδημία που κυνηγά το εμπόριο, είναι πολλά τα δεινά